lørdag, november 06, 2021

Den, der gemmer til natten, gemmer til katten ...

 Måske er det lidt misvisende at bruge det ordsprog her? Men jeg opdager tit, jeg har gemt noget og tænkt, det kunne bruges senere, for så at finde ud af, at det egentlig skulle til genbrug. Sommetider kommer noget afsted, som jeg så savner senere, fx to glaslysestager. Dem kunne jeg godt bruge nu. 

For en del år siden kunne man købe en vin i blå flasker. Jeg tror, det var hvidvin. Jeg købte den mest pga af den smukke blå farve og gemte et par stykker. De har stået på terrassen, hvor de er blevet flyttet rundt, mens jeg har overvejet, om ikke de snart skulle til genbrug.

Da jeg for nogle dage siden så de små lysguirlander med prop i SuperBrugsen, vidste jeg straks, hvad de skulle bruges til. I dag har jeg vasket flaskerne og monteret lysene. Nu glæder jeg mig til det bliver mørkt. 
I onsdags var Johanne og jeg på en lille picnic i parken ved Silkeborg Bad.
Her i musikhaven. Aftalen var, at når vi havde spist noget sundt fra madpakken, kunne vi gå ind og få en varm cacao i cafeen og se på udstillingerne. Det var hyggeligt. Men ret hurtigt ender turen i butikken. Hun har fået shopping-alderen. Der er også  mange spændende ting. 
Jeg er så tit sammen med børnebørnene, så jeg har ikke ja-hatten på hele tiden. Det ville være så let at købe den ønskede ting, men forældrene opfordrer mig til at lade være.  Andre bedsteforældre mener, jeg skal være mere en mormor, der forkæler. Men jeg synes heller ikke, der skal være slik og is og gaver hele tiden. Jeg kan også godt forstå, det er meget frustrerende for en syv-årig, at hun ikke kan få lige præcis den malebog, hun har forelsket sig i. Det ville også være let for mig, men frustrationer opløser sig, når vi har god tid til at være i situationen. Og jeg har heldigvis ikke travlt. Glæden indfinder sig igen, og vi kan gå videre. Malebogen skal skrives på en jule-ønskeseddel. Den kan hun selv skrive med lidt hjælp. Jeg tænker sommetider, jeg er den onde mormor. Men ikke altid. 

Min bil er så fint pyntet med efterårsfarver. Lidt endnu. Snart falder de sidste blade.
Bilen har været på værksted og til syn og fået vinterdæk på. Jeg luftede mine tvivl overfor værkstedslederen med hensyn til vinterdæk. Er det overhovedet nødvendigt, når vi har så milde vintre? Han svarede, at nogle bilister vælger at køre med helårsdæk. Men mine vinterdæk er ikke for slidte endnu, så jeg fortsætter med at få skiftet.
4 kommentarer:

 1. Hvor er de lyskæder fine, dem må jeg vist på jagt efter. Hvor er det en svær mormor situation, du er i, alt skal ikke være slik og gaver, men en lille overraskelse engang imellem er altså hyggeligt. Jeg ser ikke børnebørnene så ofte, så jeg må godt forkæle, men grænserne er meget forskellige i mine to børns familie, men jeg navigerer i det, så godt jeg kan. Fortsat god efterårs søndag.

  SvarSlet
 2. De lyskæder er rigtig fine.
  Jeg får det nok som Marianne, i og med at mit barnebarn er langt væk. Nu får vi at se hvilke regler den unge familie stiller op for gaver og slik til hverdag.

  SvarSlet
 3. Virkelig god ide med de små lyskæder!
  Du er en supergod mormor med mange gode tanker om både børnebørn og livet, og jeg er enig i, at med den frekvens du ser dine børnebørn med, er det ikke godt at efterkomme alle ønsker.
  Jeg siger som Marianne og Lene, at det er noget andet, når man ser dem sjældent - så har man lov til at forkæle 100 %, og børnene har da heller ingen problemer med at forstå, at det er ren kærlighed og bliver ikke spor 'ødelagte' af al den forkælelse :-)

  SvarSlet
 4. Marianne, Lene og Ellen, I tre har alle børnebørn, der bor længere væk, og jeg forstår til fulde, at der er en forkælelseskonto, der godt må fyldes op :-)

  SvarSlet