søndag, november 28, 2021

Et nutidigt blik - og et tilbageblik.

 På Museum Jorn er der for tiden en fotoudstilling, hvor Jim Lyngvild giver sit bud på, hvordan juleevangeliet ville se ud i dag. Rigtige nutidige mennesker er fotograferet. Det er selvfølgelig Josef, der sidder med Jesusbarnet og Maria er i gang med at tage selfie.

Nu driller billedopsætningen mig ...  
Jeg kan ikke slette det lille billede af sangomslaget.
Men i modsætning til Jim Lyngvilds verden, så var jeg i går til et arrangementet, Christmas Carols, der hvert år bliver afholdt i Vor Frue Kirke. Ifølge avisopslaget har det været en tilbagevendende begivenhed i mere 35 år, og lige siden har Conny Skovgaard og irske folkesanger Denis McLaughlin været på programmet. Denis sang et par solosange, hvor publikum sang med på omkvædet, der var mange julesalmer og til sidst juleviser og gospel som fællessang. Der blev læst nogle bibeltekster, på engelsk selvfølgelig, ligesom velkomst og afslutningsord også var på engelsk. Hvem står mon bag det arrangement? Der blev sagt tak fordi vi igen kunne være her i kirken. 
Der var ingen præst og ingen bøn, der kunne indikere, vi var i en katolsk kirke. 
Men det var en virkelig stemningsfuld stund, der sidst på eftermiddagen fra kl 15-16. 
Og den traditionelle Madonna med barnet.
 Jeg blev mindet om det semester i efteråret 1967, hvor jeg gik på college i England. Tiden op mod jul, hvor alle julesalmer og sange blev sunget.
Jeg blev også mindet om, at pigerne gik i Vor frue sogns børnehave. Sådan hed den. Engang havde den katolske kirke en børnehave med nonner som personale. Ingen nonner, da min piger gik der, da var det en kommunal børnehave, men de kunne fortælle, at der sommetider kom en nonne på besøg. Hun boede i samme store hus på 1. sal, hvor børnehaven holdt til i stuen. 
Det var en halvdags-børnehave med åbningstid fra 7.30 til 12.30, og det passede perfekt til min arbejdstid gennem årene, da børnene var små, fra kl 8 til 12. Det var noget af en omvæltning, da jeg senere fik arbejdstid fra 8 til 16. Tilbage til nutiden, hvor Jim Lyngvild selvfølgelig også har en kvinde blandt de tre vise mænd :-)
God første søndag i advent.
Jeg skal til fumejdeskaffe = formiddagskaffe (Thy-dialekt, udtales med blødt d) og spille drillepind. Senere er jeg inviteret til eftermiddagskaffe for at se, hvordan det honningkagehus, børnene har arbejdet med, ser ud, når det er samlet.4 kommentarer:

 1. Haha, selv om du skrev, at "fumejdeskaffe" skal udtales med blødt d, kan jeg stadig ikke finde ud af at sige ordet - og da jeg googlede ordet, kom der to hit og links, der førte ind til ... dig, såmænd. Nu kan jeg forhåbentlig fremover huske, hvad det betyder 😃
  Jim Lyngvild er en spøjs fætter. Jeg kan ikke helt finde ud af med mig selv hvad jeg synes om ham, men disse billeder her i indlægget er nu ret morsomme :-)

  SvarSlet
 2. Ej, hvor sjovt. Det er åbenbart kun mig, der bruger dialekten fra Thy, når jeg snakker om formiddagskaffe.
  Jeg ved heller ikke rigtig, hvad jeg mener om Jim Lyngvild. Han kan noget med styling og fotografering og sætte fokus på et emne.

  SvarSlet
 3. Jeg har set noget af Jim Lyngvild i virkeligheden, kun på fotografier, så jeg ved heller ikke hvad jeg skal mene om ham :-)
  Formiddagste og kaffe er en god skik. Spillet Drillepind kender jeg ikke. faktisk er der for få spil i mit liv, det håber jeg mit barnebarn kan hjælpe mig med at lave om, når han bliver lidt ældre.

  SvarSlet
 4. Lene, du kommer sikkert til at lære nye spil sammen med dit barnebarn :-)

  SvarSlet