onsdag, juni 10, 2009

Blommefjenden.

Ak og ve, mit Victoriatræ er igen blevet angrebet af fjenden. Blommehvepsens larver har travlt. Larverne æder blommerne indefra, og det er især blommestenen, som endnu er blød og lækker, de går efter. En larve kan ødelægge 4-5 blommer, før de falder til jorden med den sidste blomme, de har mæsket sig i. Herfra kravler de ned i jorden, hvor de forpupper sig og overvintrer. Når det bliver forår, opstår de som blommehvepse, der straks går i gang med at lægge æg i blommetræets blomster endnu før de har foldet sig helt ud. Og så starter det hele forfra med, at jeg opdager et lille sort hul i en blomme. Der er rigtig mange af den slags, som aldrig bliver til en lækker spiselig blomme. Jeg læste i avisen for et par dage siden, at modtrækket er at plukke alle de stukne blommer med larver indeni inden de dratter ned. Evt. lægge en fiberdug under træet og indsamle de ødelagte blommer efterhånden som de lander. På den måde er der håb om at minimere antallet af blommehvepse i 2010.
Jeg har allerede i går og i dag plukket mange blommer med et lille sort hul. Men der er godt nok mange. Nok til flere håndfulde i mange dage.

3 kommentarer:

 1. Det er sørme ærgerligt, Betty - men jeg håber, det hjælper, at du samler de angrebne blommer op.

  SvarSlet
 2. Det er da noget rod Betty, det er da et stort arbejde at skulle gå og plukke alle dem med små sorte huller - så jeg håber at det andet med at samle dem op virker
  Knus

  SvarSlet
 3. Pernille og Madame, det er ikke så slemt. Lidt ligesom at nippe visne blomster af - lidt hyggeligt. Og det gør ikke noget, at jeg ikke får fat i alle - hvad jeg helt sikkert ikke gør. Blommerne har godt af at blive tyndet ud. Kun de store bliver saftige og velsmagende.

  SvarSlet