lørdag, juni 13, 2009

Hyldeblomst

Når hylden blomstrer, er det rigtig sommer her i lille dannevang, synes jeg, og især når solen skinner som i dag. Jeg har været på hyldeblomstjagt, og resultatet er, at hyldeblomstklaser nu ligger i en krukke overhældt med kogende vand tilsat sukker og citronsyre.
Sidste år blev min hyldeblomstdrik for sød. I år er blandingen:
ca 25 klaser hyldeblomster
500 g sukker
2 tsk citronsyre
3 citroner
1 l. vand
Man skal helst ikke skylle blomsterne, for så skyller man noget af den sarte aroma væk. Jeg rystede dem, og lod dem stå lidt i vasken, så småinsekter kunne kravle væk. Det gjorde de! Bagefter gik jeg dem rigtig grundig igennem og fandt en lille snegl!
Jeg plejer at skylle godt og grundigt i en balje vand, men nu prøver jeg på denne her måde.
Vandet bringes i kog og det grove rørsukker og citronsyre opløses heri. De økologiske citroner skæres i skiver. Blomster og citronskiver lægges lagvis i en krukke og overhældes med væsken. Det skal stå koldt i en 3-4 dage inden det sies.
Jeg opbevarer saften i fryseren, og isterningestørrelse er en praktisk og anvendelig størrelse for mig.

3 kommentarer:

  1. Jeg skal også på jagt, men det bliver først i morgen. jeg har fundet stedet :)
    Knus

    SvarSlet
  2. God fornøjelse, Pernille. Der dufter så dejligt i køkkenet, når man er i gang.

    SvarSlet
  3. Jeg glæder mig til at smage saften, mor :o)

    Knus moni

    SvarSlet