mandag, maj 10, 2010

Edward Hopper i Rom

Min stedsans er ikke en pålidelig følgesvend. Alligevel valgte jeg at gå alene tilbage til hotellet en dag. Jeg havde overvurderet den romerske morgensol. Det var koldt, jeg frøs og der måtte mere tøj til.
På vej tilbage ad Corsoen blev jeg glædeligt overrasket, da jeg opdagede et museum med en udstilling af amerikanske Edward Hoppe. Jeg synes, hans billeder er så spændende, så det var en stor chance for at se mange på én gang.
Der en en følelse af isolation og ensomhed i hans billeder, der taler til mig.

Det første man møder er en scene fra en bar med tydelig Hopper stemning.
Man kan gå ind i baren.
Udenfor står en fotograf med sit store kamera, og man kan så blive fotograferet, og på den måde selv blive en del af et Hopper billede.


Længere inde udstillingen var der mulighed for mere aktivitet, idet man kunne tegne sin egen Hopper skitse fra et billede, der blev reflekteret ned på et et stykke papir.

Min Hopper sketch. ;-)

Det var en flot udstilling med tegninger, grafik og malerier kædet sammen med Amerikas historie fra 1890erne til Hopper døde i 1967.
Der er mere at læse om Hopper udstillingen her.

10 kommentarer:

 1. Hvor er du god til at tegne! Det er et af de talenter, der helt blev sparet væk hos mig :)

  Hvor var du heldig at se den udstilling. Skønt med sådan en sidegevinst.

  SvarSlet
 2. Det lyder vel nok spændene, Betty - og sjovt at man kunne tegne sin egen Hopper-skitse!
  Den udstilling ville jeg gerne have set ...

  SvarSlet
 3. Ha ha Eva, det var let nok, for det var jo et billede man tegnede efter. Men udstillingen var en dejlig sidegevinst.  Madame, det var en stor og spændende udstilling - og sjovt at blive aktiveret.

  SvarSlet
 4. Betty, tak for et par dejlige indlæg om Rom.
  Den måde du beskriver byen på, fortæller mig, at den er lige så dejlig, som jeg altid har troet den er. Der må jo være en årsag til, at den var et af Kong Frederik og Dronning Ingrids foretrukne feriesteder.
  En fantastiske sidegevinst, Edward Hopper udstillingen (hans billeder kan jeg også vældig godt lide) og endnu bedre, at du nu har din egen Hopper tegning, det i øvrigt er rigtig flot.
  Jeg håber vi får mange flere indlæg fra turen.

  SvarSlet
 5. Jeg har det på samme måde; jeg er dybt fascineret af Hoppers univers. Jeg kan huske hans udstilling på Louisiana - det var en stor oplevelse.
  Jeg er ret imponeret over din tegning! Jeg har prøvet at lære det, men jeg er fuldstændig håbløs. Derfor bliver jeg altid så imponeret over andres evner! :-)

  SvarSlet
 6. Tak for din kommentar, Annette. Jeg kan godt forstå, Frederik og Ingrid kom her tit. De boede på et hotel ved siden af Den Spanske Trappe. H.C. Andersen var her. Thorvldsen boede her i 40 år. Og fordelen dengang har været, at der ikke var så mange mennesker. Der er godt nok mange på gaderne.

  SvarSlet
 7. Jens, jeg kan ikke huske Hopper på Louisiana, men han er helt sikker værd at gå efter.
  Det med tegningen er jo lidt snyd......idet billedet bliver projiceret ned på papiret. :-)

  SvarSlet
 8. Hej mor

  sikke en spændende udstilling, jeg er vild med det interaktive element, så man ikke bare er passiv tilskuer. Fik du taget et billede af dig i Hopper-baren? Det ku' ellers være cool :o)

  Knus moni

  P.S. Tak for rødbedesuppen, den var meget yummie.

  SvarSlet
 9. Nej, hvor er du god! Jeg er ogsaa vild med Hoppers stil og ville helt bestemt have gaaet til den udstilling. :) Spoejst med baren og fotografen.

  SvarSlet
 10. Åh, jeg er meget betaget af Hopper, har for år til bage brugt hans malerier som oplæg i 10. klasse - det var spændende samtaler med de unge mennesker...det lyder til at ha´været en dejlig udstilling i dejlige ROM ...må derned igen..hunde eller ej...:-)

  SvarSlet