onsdag, maj 12, 2010

Sparekniven...

Colleseum var fantastisk.
Norske Kirsten, der har boet i Rom siden 1976, var vores guide i Colesseum og Forum Romanum. Hun var en meget dygtig fortæller, som kunne oprulle historien for os, så vi næsten kunne se gladiatorerne, slaverne, de kristne og de store dyr, der kæmpede brutalt og døde som underholdning for den romerske befolkning dengang for et par tusind år siden.
Vores lokale kulturkamp ser nu ud til at ramme Kunstcentret Silkeborg Bad.
Kultur-og fritidsudvalget har foreslået, at Silkeborg kommunes driftstilskud på 3,2 mill ophører fra 1. jan. næste år. Det er trist, for Silkeborg Bad er et meget særligt sted. Men det er også et stort tilskud. Besparelserne rammer alle områder og selvfølgelig også kulturen.
Der var ikke mange gæster, da jeg havde vagt i eftermiddags, så entreindtægten rækker ingen steder.
Den 31. maj skal byrådet tage stilling til de spareforslag, de forskellige udvalg har fundet frem til. Så indtil da må vi leve i spændingen.Avisen journalist har allerede draget sin egen konklusion. Afgørelsen er dog ikke truffet endnu.5 kommentarer:

 1. Uha, det var en grim konklusion... Silkeborg Bad er et utroligt smukt sted, og det er da ikke til at bære, hvis det skal lukke.
  Det kan ikke nytte noget at tro, at vores samfund bare kan skære i kulturen, fordi det er vigtigere med noget andet. Vi lever ikke af brød alene.
  God kamp fo overlevelse.

  SvarSlet
 2. What??? Jeg er dybt chokeret - og jeg mener helt klart, at det er en forkert beslutning. 3,2 million er bestemt ikke mange penge, og det kan jo kun løbe rundt, fordi I er så mange frivillige. Jeg synes det er en rigtig fin løsning, som sikkert også styrker lokalsamfundet. Det må da have en stor betydning for hele Silkeborg og omegn.
  Derudover har de fleste da hørt om Silkeborg bad. Jeg ved at jeg har nævnt det før, men jeg kunne da godt finde på at tage en lille sommerudflugt til Silkeborg for at opleve det. Og én ting er i hvert fald helt sikkert: hvis de lukker Silkeborg bad, så kommer der endnu færre turister.
  Derudover er jeg enig med Eva: mennesket lever ikke af brød alene! Jeg håber at kunstcenteret overlever!

  SvarSlet
 3. Hvor trist, at kunstcentret bliver ramt af sparekniven. Lad os håbe, at det lykkes at finde pengene et sted i budgettet, så Silkeborg kan beholde en af sine store attraktioner.

  SvarSlet
 4. Eva, det er en meget grim konklusion og jeg kan næsten ikke tro det. Der må findes en løsning.


  Jens du har helt ret i, at stedet betyder meget for lokalsamfundet og i det store samfundsbudget er 3,2 mill ikke så meget. Jeg håber, det kan afværges eller at noget af driftstilskuddet bevares. Du skulle tage en lille sommerudflugt herover.


  Annette, det håber jeg også

  SvarSlet
 5. Det ville være en kulturel falliterklæring, hvis Badet bliver nødt til at lukke; men mon det går så galt? Mon ikke fornuften sejrer og snævertsynet i den sidste ende?

  Jeg skal selv udstille på Silkeborg Bad til september og to måneder frem, og det er en udstilling, jeg har glædet mig meget til - det skulle jo nødigt blive en vemodig og trist begivenhed...

  SvarSlet