søndag, august 22, 2010

Inspirerende.....

Man har vel sine favoritter.
Èn af mine er   Lisbeth Klaustrup
Hun bor ude på landet og maler bl.a. vidunderlige, farverige damer med hat.

Det er 17. år i træk, der er Åbne Ateliedøre i Silkeborg, og  vi besøger altid Galleri Galishee. Udover Lisbeth Klaustrups egne ting, er der 4-5 andre kunstnere, der viser glassmykker, keramik og billeder.

Men der er jo også nye bekendtskaber at gøre. Allerede i fredags på Torvet, lagde jeg mærke til de sjove kopper og snapseglas lavet af Helle Deichmann


De er udsmykket med sommerfugle og blomster i feminine farver, men de er også skæve og bulede. Det kunne jeg ikke stå for. Sådan et krus må jeg drikke min te af fra nu og til julekruset skal frem. (der er kun 3 mdr. til - forstå det, hvem der kan)Henrik vil ikke drikke af sådan et krus. Det er kitsch. Men sådan er det uanset alder: Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus, som John Gray skrev i sin bog for mange år siden.
Helle maler også spændende billeder. Jeg vil kigge nærmere på dem, for jeg har en stor plakat i stuen af Per Kirkeby, som jeg længe har ønsket at skifte ud med et maleri.
Inspiration har der været i massevis de seneste to dage.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes også det er nogle skønne damer hun laver.Jeg kender godt åbne Atelierdøre, jeg tro det har været her i Viborg i år,

  SvarSlet
 2. Her i Halsnæs havde vi også Åbne Ateliedøre i weekenden, men jeg nåede desværre ikke at komme rundt og se. Din kop er utrolig smuk, Betty - og også damen med hat! Men som du siger: Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus - det kender vi også her :-)

  SvarSlet
 3. Conny, det er åbenbart ret udbredt med Åbne Atelierdøre.  Madame, man kan ikke nå alting. Ja, koppen er også god at drikke af. ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med din kop! Ville også gerne eje mere kunsthåndværk, men har ikke helt været klart til at slippe de penge, det (forståeligt nok) koster...
  Men jeg elsker det unikke og skæve udtryk.

  SvarSlet