torsdag, august 05, 2010

Med andre øjne......

På min vagt på Kunstcentret Silkeborg Bad i dag, mødte jeg en ung kvinde, som kom for at se lige præcis to bestemte billeder. Hun følte sig særligt hjemme i - og talt til af Mie Olise Kjærgaards billeder og fulgte meget med i hendes produktion.
Jeg havde ikke lagt specielt mærke til de to billeder, der er en del af udstillingen Painterly Delight. Men i samtalen blev min forståelse og opmærksomhed udvidet, og jeg ser på billederne med andre øjne nu. Prislisten, der ligger i receptionen, blev undersøgt, og det viser sig, at de to billeder hver koster 97. ooo kr.
Mie Olise bor i dag i New York.


Der blev kigget med nye, små øjne, da en SFO fra en af omegnens skoler kom på besøg. Der var fire eller fem voksne med en stor gruppe børn, som blev delt op i små grupper. De begyndte at kigge på de udstillede værker fra forskellige steder i det store hus.
Jeg går en del rundt i huset, men jeg blev fascineret af en bestemt pædagog og hendes lille gruppe. Hun virkede så engageret og børnene var meget optagede af, hvordan man fra forskellige stillinger kunne få anderledes oplevelser.
Ingen tvivl om at børnene blev smittet af hendes engagement - jeg gjorde også.
Jeg vil også gå i SFO. ;-)


Se, det er en rigtig pædagog!

Og sådan var det så spændende at kigge med og få indblik i andres oplevelser.

7 kommentarer:

 1. Det er da en dejlig "bivirkning" ved din tjans, at du får andres oplevelser med i hatten.

  SvarSlet
 2. Undskyld, men jeg kunne altså ikke lade være med at grine højlydt, da jeg læste dine sidste 3 indlæg. Først de smarte PR folks opfattelse af en dame i sin bedste alder. Mon ikke de skal have revideret deres opfattelse en smule. Når jeg læser på din blog hvad du får fritiden til at gå med, så er der ikke meget kaffe, blomme i Madeira og cerutter over dig ☺. Mit billede af dig passer meget bedre med, at du vil gå i SFO ☺. Sådane spændende ting oplevede vi jo ikke i vor barndom. I hvert fald ikke i Arentsminde og jeg regner heller ikke med at du havde muligheden.

  SvarSlet
 3. Eva, det er spændende at høre og se andres reaktioner på værker, der både kan overraske, provokere og inspirere.

  SvarSlet
 4. Annette, jeg synes det lyder så spændende den måde der bliver lavet skole og undervisning på i dag. Og børnehave og sfo. Det kunne da være sjovt.........;-)

  SvarSlet
 5. Herligt med 'rigtige' pædagoger. Ildsjæle kan begejstre selv de mest negative. Ikke at jeg siger, du er negativ - så absolut tværtimod, men det er så inspirerende at opleve :-D

  Jeg morede mig også over dine betragtninger over COOPs såkaldt specialtilrettede tilbud. Jeg får dem også, og det er da voldsomt, så meget mayonaisse, sodavand, slik og lignende varer de tror, jeg har brug for. Ud af de 10-12 ugentlige tilbud, eller hvor mange der nu er, er der højest et enkelt, jeg kan bruge, og det har som regel noget med grønsager at gøre - ganske som du meget relevant efterlyser.

  SvarSlet
 6. Sikke nogle dejlige oplevelser du fortæller om - og de børn er meget heldige. Jeg ville ønske, at jeg havde haft så engageret en pædagog, da jeg gik i børnehave, men det var noget med damer i lyseblå kittel og kappe ;O)

  SvarSlet
 7. Ellen, jeg kan kun være enig i det du skriver. ;-)  Madame, hvor det det sjovt at tænke på. Damer i lyseblå kittel og med kappe. Man skulle tro, det var for 100 år siden, men så gammel er du jo ikke. Der er sket meget med påklædning og pædagogik siden dengang. ;-)

  SvarSlet