mandag, august 02, 2010

Jeg kom for sent.......

I den fjerneste ende, bagerst i parken omkring Marselisborg Slot ligger dronningens rosenhave. En flot anlagt have med mange bede rigt tilplantet med en stor variation af roser. Der er lave roser, lidt større buske og stativer til klatreroser.
Da jeg gik derop i går, troede jeg, at jeg skulle nyde synet af en overdådig rosenblomstring.
Men jeg blev skuffet.
  De var afblomstrede. Alligevel duftede den rosa herover vidunderligt af en tung parfume.
Som en overparfumeret fin, gammel dame.


Men jeg kunne konstatere, at Majestætens krydderurter og solbærbuske står godt. Og de mange æbletræer foran pergolaen og krukken lover en rig æblehøst.
Jeg undrer mig bare over roserne? Måske er der ikke ansat en fuldtidsgartner - de skal vel også spare på personalet?  Hvis de visne hoveder og hyben blev nippet af løbende, tror jeg, de ville fortsætte med at blomstre?             

4 kommentarer:

 1. Næh, de sparer da vist lidt på personalet derovre... men den store vase er godt nok flot.

  SvarSlet
 2. Ellen, den er meget stor og meget flot. Lige nu har jeg glemt kunstnerens navn

  SvarSlet
 3. Sjovt nok, da du skrev at den næsten afblomstrede rose duftede af tung parfume, så kunne jeg næsten dufte den og synes egentlig den er smuk i sit forfald. Skøn krukke, der passer perfekt midt på plænen.
  Hvor ville jeg dog gerne have hørt den udsendelse med Frank Erichsen. Jeg skal lige have forsket i om jeg kan finde udsendelsen på nettet. Som jeg vistnok tidligere har skrevet, så er jeg meget betaget af "Bonderøvens" måde at møde verden på og jeg synes hele tiden at han minder mig om min far. Mon der kommer en ny udsendelsesrække med ham? En god dag til dig, Betty.

  SvarSlet
 4. Annette, jeg ved ikke, om der kommer en ny udsendelsesrække med bonderøven. Det tror jeg. Sjovt at han minder om din far.
  Jeg synes også roser i forfald har en egen skønhed

  SvarSlet