onsdag, april 13, 2011

De første rabarber.

Da jeg i sidste uge skulle købe ind til morgenmad til sommerhus-weekenden, stod jeg i Kvickly og kiggede på marmelade og syltetøjsudvalget.
Der er mange variationer at vælge imellem.
Bl.a. én med blommer og rabarber.

Jeg bestemte mig for, at sådan én kunne jeg selv lave.
Jeg havde set, rabarberne var begyndt at vokse, og i fryseren var der stadig blommer fra Victoria træet.


Det viste sig, at der kun var små rabarberstilke.
40 g kunne det blive til
Og 500 g blommer
300 g syltesukker.
1 dl vand.
Det hele koges i ca. 10 min.
Et lille øjeblik med stavblenderen i gryden og marmeladen er klar til at hældes i glas.

Rabarberne kunne lige anes som en frisk smag.
Den blev godt modtaget i sommerhuset.


Jeg lave en portion mere, når rabarberne vokser til, og så skal der tilsættes en vanillestang.

8 kommentarer:

  1. Jeg har lavet mine første til en sirup, som skal nydes med champagne i eftermiddag, hvor jeg skal til dåb ...i TV

    SvarSlet
  2. Uhm jeg har blommer i fryseren og rabarber kan man købe :-)
    Bruger du ikke konservering og geleringsmiddel eller er der det i syltesukker?
    God solskinsdag til dig :-)

    SvarSlet
  3. Lavendel, det lyder da fantastisk med blommesirup og champagne til vores allesammens barnedåb. ;-)

    SvarSlet
  4. Lene, jeg ville da tro, du havde rabarber på gården?
    Nej, syltesukkeret er tilsat det, der skal til.

    SvarSlet
  5. Det er dejligt nemt med syltesukker. Resultatet bliver altid godt.

    SvarSlet
  6. Det lyder lækkert.... men da jeg så billedet kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at det havde saftsusme også været lækkert som frugtgrød. SuperMUMS. :-D

    SvarSlet
  7. Syltesukker er nemt.
    Har du ikke en blog, Marie?
    Jeg kan ikke aktivere den, når jeg klikker på dit navn?

    SvarSlet
  8. Jens, godt du mindede mig om frugtgrød. Det er længe siden, jeg har lavet det.

    SvarSlet