tirsdag, april 12, 2011

Restaurant Stauning Havn

Det er en fast tradition, at vi går ud og spiser lørdag aften, når vi er sammen i sommerhuset i Stauning.
De øvrige måltider spiser vi hjemme i huset.



I år var der en ny kok i Restaurant Stauning Havn, og niveauet var betydeligt over det, vi oplevede sidste år.
Stauning Havn er et et meget lille sted, og i april et meget stille sted, hvor en mand eller to går og pusler med en båd.
Måske er der mere aktivitet senere på sommeren.
Men det er uden tvivl ikke et sted for teenagere eller unge mennesker.
Medmindre de synes, det er lykken at tøffe ud i Ringkøbing Fjord i en lille båd.

Vi fik et bord på første sal i restauranten og med udsigt til solnedgangen, nød vi en lækker middag, serveret meget omhyggeligt af en ung mand.

Forretten var en hellefiskroulade med rygeostcreme med tranebær.
Det smagte rigtig godt.

Gitteret i forgrunden af hovedretten var et sennepsgitter (?)
Måske mest til dekoration.
Der var dejligt mørt kød på en bund af urter skjult under den grønne dusk.
Og en lille grønsagsterrine og kartofler.
Ikke at forglemme de to saucer. En peber og en béarnaise. Uhmmm.

Der var ingen påskeliljer i grøfterne mellem Videbæk og Skjern, da jeg kørte vestpå i fredags.
Det blæste voldsomt, og selv om solen skinnede var der diset på grund af jorden, der blev blæst op fra de bare marker.
Om søndagen, da jeg kørte hjem, var påskeliljerne sprunget ud.
Skønt syn i solskinnet.

7 kommentarer:

  1. Det ser da ultra-lækkert ud, det mad I fik:)
    Sikke en udsigt, der må være fra restauranten. Det gør jo ikke maden mindre indbydende.

    SvarSlet
  2. Sikke et dejligt syn af jeres måltid, Betty - så fint anrettet!
    Jeg spiste frokost på Louisiana i går og nød udsigten ud over Øresund.

    SvarSlet
  3. Hvor er maden smukt anrettet og ser lækker ud.
    Jeg kan godt forestille mig, at Stauning ikke ligefrem er et sted, hvor de unge mennesker strømmer til, godt at der er steder til os alle ☺.

    SvarSlet
  4. Eva, det var lækkert. Jeg elsker at have udsigt, så det var godt at komme op på 1.sal

    SvarSlet
  5. Madame, dejligt, du har været på Lousiana. Jeg tror, det er 5 år siden, jeg var der sidst. Det er et skønt sted at spise frokost.

    SvarSlet
  6. Annette, maden både smagte godt og var fint anrettet.
    Ja, det er godt, der er små steder for dem, der gerne vil have det på den måde.

    SvarSlet
  7. Velkommen hjem fra din ferie! Det er helt sikkert hyggeligere at være sådan et sted nu - og ikke i en hektisk turistoverrendt sommer.

    Så er der også bedre tid på fx restauranten til at kæle om gæsterne! Det ser meget lækkert ud - jeg elsker rygeost, som man desværre ikke kan få hernede.

    Men hvordan de har lavet det gitter ud af sennep overgår min forstand! :-)

    SvarSlet