søndag, januar 15, 2012

En bog om Dronningen.

Her i slut-fejringen af Dronningens jubilæum, vil jeg anbefale en bog, som det forbavsende hurtig blev muligt at låne på biblioteket.
'M - 40 år på tronen' af Jens Andersen

Bogen er på ca 500 sider og forfatteren har haft adgang til alle tidligere nytårs-taler og tidligere statsministres dagbøger samt en masse andet kildemateriale. Og selvfølgelig mange samtaler med Dronningen selv, hendes familie og venner.
Jeg synes, det er spændende at læse bogen, fordi Margrethe er så historisk funderet, så hendes historie bliver en repetition af det, der er sket i verden de seneste 40 år. Hun er et menneske med mange facetter og  interesserer sig for kunst, kultur, teologi, og meget andet.
Det er en rigt illustreret bog. Forfatterens fortælling er med sort skrift. Dronningens med rød.

Nu er jeg mæt af jubilæum.....
Ja, jeg ved godt, der findes en stop-knap. ;-)

6 kommentarer:

 1. Jeg tror det er en god bog, jeg ved min datter gav min mor den i julegave,selv har jeg ikke siddet klistret ved skærmen i dagtimerne , men har dog set DR.1 både i aftes og ligeledes fra Christiansborg nu til aften.
  Vi har en rigtig god dronning her i landet ,en dronning vi kan være stolte af...

  SvarSlet
 2. Den må jeg læse - tak fordi du mindede os om Jens Andersens nye biografi om dronningen. Jeg har læst hans to tykke biografier om H.C. Andersen, og de var meget velskrevne.

  SvarSlet
 3. Jeg er lidt forbavset over, at Jens Andersen har skrevet sådan en bog. Han tilhører jo nærmest kultureliten. Men han er en fantastisk forfatter og derfor er det formodentlig den bedste bog der nogen sinde er skrevet om dronningen.....

  Jeg har haft gæster i weekenden - derfor har jeg desværre ikke set nær så meget jubilæumsfjernsyn som jeg havde håbet. :-D

  SvarSlet
 4. Jonna, så findes bogen i din familie, så kan du altid læse den, hvis du vil ;-)

  SvarSlet
 5. Madame, jeg har ikke læst andre bøger af Jens Andersen, men denne her er velskrevet og disponeret på en rigtig god måde.

  SvarSlet
 6. Jens, jeg kendte ikke Jens Andersen, men jeg lagde mærke til, hans bog fik god kritik næsten overalt, da den udkom. Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet.
  Måske kan du finde jubilæums-udsendelser på nettet?
  Men du var jo også tilstede ved karetturen. Det er noget specielt at opleve stemningen på stedet.

  SvarSlet