tirsdag, marts 14, 2017

De ti bedste ...

Jeg synes, det er noget af en rutchebane-tur med mit knæ. Mest rutcher det ned, fordi jeg har ondt i det. Men som min datter sagde, så kender jeg forløbet fra mit arbejdsliv. Det er bare som om, jeg har glemt det nu, da det handler om mig selv.
Men jeg er ikke nede hele tiden, og jeg kan sagtens remse ti gode ting op, der skete i dag.
Count your blessings, som man siger på engelsk.

1. Min nabo ringede. Hun er én af de hjælpsomme mennesker her på vejen. Hun ville gøre mig opmærksom på et godt tilbud i Netto.
2. Min datter ringede, mens hun var på vej. Jeg har ikke håndfri tlf. i bilen, så det er ikke et samtalerum for mig. Men de ringer iøvrigt tit begge to, når de kører fra et sted til et andet. Det synes jeg er rigtig hyggeligt.
3. Jeg har haft rengøringshjælp i dag. Anita, den sødeste og bedste, mest grundige jeg har mødt. Jeg er visiteret til tre måneder og er begyndt at tænke nu efter to måneder, om jeg skal overtage det selv?  Men hvorfor skulle jeg egentlig sige det fra før tid? spørger jeg mig selv.
4. Min veninde på Bornholm ringede. Vi snakker tit i telefon. Hun følger nøje med i min situation. Vi skal ses om tre uger til det årlige sommerhustræf i Stauning. Jeg håber, jeg kan køre så langt til den tid.
5. Jeg kan køre bil. Det er en dejlig frihed at få igen.
6. Jeg var på biblioteket i dag for første gang i næsten tre måneder.
8. Endelig kom den bog, jeg har ventet på længe. Det var lige før, jeg ville have købt den af utålmodighed.  Den unge historiker Jimmy Munk Larsen fra Vorupør har skrevet en bog om den gamle kirkegård. Begravet i Klitten, hedder den. Han har på en virkelig spændende måde foldet mennesker  og deres liv ud. Fra 1850 til 1925. Jeg har stået og kigget på de gamle gravsten og undret mig. Nu har jeg fået svar på mange spørgsmål, og selv om jeg ikke er færdig med bogen, så ved jeg allerede nu, at jeg vil købe den.
9. Begge piger ringede og sagde godnat for lidt siden.
10. Grenene, jeg plukkede i torsdags, er sprunget ud med dejlige hvide blomster.

Og så undrer jeg mig over et par ting:

1. Hvorfor skal man indtaste bilens nummerpladenr. ved betalingsautomaten i den nye parkeringskælder??

2. Hvorfor skal jeg træde så hårdt på koblingen? Er koblingen blevet træg, mens min datter har lånt bilen? (Nej, jeg ved godt, jeg har mistet muskelmasse og ikke har så mange kræfter (endnu) som før)

3. Hvorfor kan jeg ikke overføre billeder fra min tlf. til computeren? Det har fungeret.

Jeg skal til fysioterapeut på Viborg sygehus i morgen. Det glæder jeg mig til.

10 kommentarer:

 1. Det var en lang liste med glæder.
  Det er spændende, hvad de siger på ved fysioterapeuten. Får du også tjekket, at skaden rent faktisk er vokset sammen, som forventet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, d.30. skal jeg til rgt., som kun viser knoglestruktur. Om ledbåndene er stærke, kan undersøges ved kliniske test. Jeg ved ikke, om jeg skal scannes igen?

   Slet
 2. Til undringspunkt 1: på den måde er du fri for at lægge en seddel i ruden. De kan hurtigt kontrollere, om du har betalt via deres "apparatur"
  Det er sværere at være patient ned den, der behandler.
  Må du få en god dag hos fys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, sådan tænkte jeg også først. Men der kommer en kvittering ud, som skal lægges i forruden.
   Ja, det er så sandt, som det er sagt. Det er sværere at være pt. end behandler.
   Tak for ønsker om en god dag.

   Slet
 3. Dejlig lang liste med positive ting, god at have i tankerne de dage, hvor det hele ser lidt sort ud. God tur til fys.

  SvarSlet
 4. Tak Marianne. Ja, det er godt at huske på de positive ting. :-)

  SvarSlet
 5. Når der er nogle stunder der er "trælse" så er det vigtigt at holde fast i glæderne. Et sundhedstegn er jo du stadig har overskud til at undres.
  God fornøjelse i Viborg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin. Det var en god tur til Viborg i dag :-)

   Slet
 6. 'Count your blessings' er et fantastisk udtryk, som, må jeg indrømme, lyder meget bedre på engelsk, end hvis man oversætter det.
  Selvfølgelig skal du beholde din rengøringshjælp så længe som muligt ... SÅ sjovt er det vel heller ikke at gøre rent? Uanset om man kan eller ej ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg beholder rengøringshjælpen!! Som du siger :-)

   Slet