fredag, oktober 13, 2017

Noget koldt og noget varmt.

Min bademakker var forhindret i dag. Jeg vil helst ikke bade mutters alene men tænkte, at der måske var andre ude at bade sådan en dejlig fredag morgen lidt før kl 9.
Det var der. Det var lige før, der var trængsel på broen. Og inde på land var der en stadig strøm af skolebørn i alle størrelser, der gik, løb eller cyklede.
Mon ikke det er sådan over hele landet, at skolerne holder motionsdag fredag før efterårsferien?
Her i kommunen har det været sådan helt tilbage til dengang mine børn gik i skole.

Dagens billede fra Østre.

Jeg har lavet en spicy suppe i dag efter en opskrift i Politiken i lørdags. Den er med røde linser, og da jeg ikke har brugt af dem i lang tid, fik jeg lyst til det.

Der skal mange krydderier i efter indisk inspiration.

Først grønsager:
2 finthakkede løg
3 fed hvidløg, revet
4 stilke bladselleri skåret i små stykker
2 æbler i små tern.
Grønsagerne svitses let i to spsk olie

Krydderier tilsættes:
2 tsk spidskommen
2 tsk stærk karry
1 spsk garam masala
1 tommelfinger stor frisk ingefær rives.

Det hele røres rundt og steges i 3-4 min.

Herefter tilsættes:
1 dåse hakkede tomater
1 l boullion (1 spsk herbamare opløses i kogende vand)
4 kardemommekapsler
1 kanelstang
4 limeblade (som ikke kom med, fordi jeg ikke havde dem)

Ifølge opskriften skal det hele nu simre en times tid. Jeg synes, en halv time er nok, for
derefter at tilsætte
100 g røde linser
1 dåse kokosmælk.

Nu skal retten simre yderligere i 45 min. Igen synes jeg, en halv time er nok.

Suppen smages til med limesaft, salt og sambal olek. Kardemomme og kanel fiskes op.

Det bliver en tyk, cremet suppe. Linserne koger helt ud. Den smager kanon. Men hvis mine børn og børnebørn skulle spise med, skulle den helt sikkert have en tur med stavblenderen, for grønsagerne optræder som diskrete klumper. Men jeg kan godt lide, der er noget at tygge i, og derfor vil jeg heller ikke følge opskriftens kogetider. Det er en stor portion, så der bliver noget til fryseren.
Jeg vil prøve opskriften engang med kyllingbryst og så udelade linserne.

Krydderisammensætningen minder mig om indiske restauranter i London for mange år siden. Det var mine yndlings. Dengang i 1967 var det meget eksotisk i min verden.


6 kommentarer:

  1. Jowjow, vi havde motionsdag med stafetløb i går. Min klasse løb 144 "runder" og var desværre den klasse, der havde løbet færrest. Men vi kan jo bare træne til næste år, som de sagde. Så vinder vi nok.
    Suppen lyder dejlig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, 144 runder lyder af meget :-) Og jeg forstår, du har de små klasser, så der er god mulighed for træning i årene, der kommer. Mattias løb syv runder a en km. sammen med sin mor. Forældrene var også inviteret til at deltage.

      Slet
  2. Den suppe ser dejlig ud, den må prøves på en kold dag. Fortsat god weekend.

    SvarSlet
  3. Marianne, det er en djlig suppe :-) God weekend til dig også.

    SvarSlet
  4. Uhm, en ny suppeopskrift til den lange vinter - tak for den, den lyder god.
    Vi holder begge meget af suppe og laver det ofte i vinterhalvåret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er godt med suppe om vinteren :-)

      Slet