søndag, november 19, 2017

Ost i massevis.

 Grunden til, at jeg fredag aften kunne skrive, at jeg var så godt med i forhold til gæste-forberedelser, var, at jeg ikke selv lavede mad til lørdags-frokosten.
Jeg var blevet anbefalet at prøve tapas/osteanretningen fra Lading Mejeri som har en lille butik her i byen.
Der var et lille udvalg af pølser og et stort udvalg af oste sammen med mange små glas med tilbehør.
Jeg havde suppleret med en færdig salat fra coop. Den med hindbærdressing, pærestykker og røgede mandler samt forskellige slags grønt. Jeg overvejede også, om vi skulle have haft en marineret sild?
Men det undlod jeg.
Til kaffen havde jeg lavet en blommetrifli (de sidste frosne fra mit træ) med makronrasp og flødeskum.

Det er den slags mad, man sidder længe over og smager det ene og det andet og hygger sig.
Det var begyndt at skumre, da vi kom i tanker om, at håndværkermanden ville skifte min gamle loftslampe i soveværelset ud med en anden. Det lykkedes fint, selv om lysforholdene ikke var optimale. Nu er Christian fri for den lampe, han syntes lignede onde øjne, der kiggede på ham.

Vi var fem, og vi spiste ikke op. Min nabo har været til te og ost i eftermiddag.
Det, jeg manglede ved den anretning, var information om ostene. Vi kunne selvfølgelig smage, at den grønne var basilikum og den gul-orange var chili. Den lilla smagte af timian og solbær?,  mente én af os. Det er måske for omfattende, men en lille følgeseddel ville være godt.

Mattias var her et par timer om formiddagen.

Han medbragte nogle kager, der skulle dekoreres og pyntes. De blev bagt i skolen fredag aften, da der var spise sammen/bage og hygge for forældre og børn i 0. klasse. Pyntningen blev ikke nået den aften, men vi klarede det.
Klasselæreren vil læse historie og julehygge i december måned. Hvert barn skal medbringe en kagedåse med 24 kager, hvoraf én så må spises hver dag til hyggearrangementet.
Kan kager egentlig bevare deres sprødhed, når de   har glasur og skal gemmes?


6 kommentarer:

 1. Jeg har også fået Lading Mejeris oste-pølse-fade flere gange til komsammen, og det er en hyggelig måde at spise på.
  Småkager, sprødhed og glasur? Aner det ikke. men umiddelbart tænker jeg, at de ikke forbliver sprøde. Det lyder som en dejlig december-hygge i klassen, sprødhed eller ej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er åbenbart kendt, det mejeri i Lading - og deres produkter. En anden gang ville jeg supplere med noget.
   Småkagerne bliver sikkert spist. Bløde eller sprøde. :-)

   Slet
 2. Jeg kan ikke hjælpe dig med opbevaring og sprødhed, når glasuren er påført.

  Mht. Lading Mejeris oste-pølse bord, det har vi prøvet et par gange i familien. Ældste Bonus datter bor i Thorsø, så hun har taget med til Ottos barnedåb, blandt andet. Det var til et tag selv bord, med mange andre ting. Har ikke fået det, som regulær tapas.
  Dejligt at være forberedt, tror jeg vil prøve dig kunsten efter næste gang jeg vil være værtinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg kan godt se oste-pølseanretningen som et led i noget mere og større. Hvis jeg køber det en anden gang, vil jeg også lægge nogle traditionelle frokostting til. Sild, frikadeller og sådan et par ting. Men det fungerede godt i lørdags.

   Slet
 3. Det ser lækkert ud og det er hyggelig uforpligtende måde at mødes på. Men det kunne sikkert være rart med lidt oplysninger om de forskellige oste.
  Tror ikke småkagerne holder sig sprøde, men de smager sikkert godt alligevel, hyggelig ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det var det :-)
   Det er nok muligt, småkagerne bliver bløde? Jeg gætter på det. Men det gør nok ikke noget for Mattias der i hyggetimen :-)

   Slet