lørdag, februar 15, 2020

En dag i vinterferien.

Før man får set sig om, er der pludselig gået en uge. I torsdags, ugens mest solrige dag, var jeg sammen med Mattias og hans mor på Moesgaard Museum.


Først en tur til toppen af bygningen, hvorfra der er en flot udsigt ud over bugten.

Der er mange spændende ting at se og opdage inde på museet.
Her er det figuren af den kvinde, der levede for ca 9000 år siden.

Nej, det er ikke en kvinde, som vi har troet i flere år.
En dna test i 2017 har afsløret, at skeletfundet i virkeligeheden er en mand.
De er utrolig livagtige, de "mennesker", der står på trappen. Der skal stor kreativitet og kunstnerisk talent til at modellere på den måde.Vi brugte lang tid i vikingeafdelingen, som er bygget op, så både og store kan få meget ud af det.
Særudstillingen om Pomeji og Herkulanum var meget livagtig. Sikke en forfærdelig katastrofe dengang vulkanen gik i udbrud.
Der var rigtig mange vinterferie-gæster, men ikke overfyldt. Vi havde heldigvis madpakke med. I cafeen var der hele tiden fyldt op, men ved langbordene i madpakke-rummet var der plads.

5 kommentarer:

 1. Moesgaard vil jeg gerne se, så hvorfor er det så svært at tage bilen og køre til Aarhus? Jeg skal vist have allieret mig med nogen, som også gerne vil se museet :-)
  Og I forstå at få noget ud af jeres små ture rundt omkring .

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg kender godt det at have noget på sin ønskeseddel. Du får det nok til at passe en dag. Moesgaard er i hvert fald et besøg værd.

   Slet
 2. Moesgaard er bare et fantastisk museum - både inde og ude. Vi har været der to gange, og jeg ville også gerne se pompejiudstillingen.
  Lidt sjovt, at hun er blevet til en han :-)

  SvarSlet
 3. Ellen, det er hyggeligt, I også kender Moesgaard. Ja, i de her kønsskiftetider, så kan vi ikke blive overraskede :-) Men det er fantastisk, der findes så nøjagtige målemetoder.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet