lørdag, februar 06, 2021

Sidste hjemmeskoledag.

 Sidste hjemmeskoledag - i hvert fald i denne her omgang. Jeg håber, vi ved hjælp af vaccinen og vores adfærd får bugt med corona, så der ikke igen skal lukkes så meget ned. Vi skal sikkert blive ved med afstand, spritte af, hoste i ærmet og måske også mundbind i lang tid endnu.

I Christians klasse havde de temadag med engelsklæreren fra 9 - 13. Udover alle de forskellige discipliner med stavning, oversættelse, læsning osv, så havde de en meget festlig kagedekoration. Temaet var fødselsdag. 

Forældrerådet havde sørget for at købe et kage-kit til hvert barn og aflevere det torsdag aften.
Æsken med den lille kagefigur indeholdt også et kræmmerhus med glasur, en æske med slik til pynt, flag, balloner, og to stearinlys.Det kræver stor koncentration at dekorere.
Det færdige resultat. 

Jeg er så imponeret over, den måde undervisningen kan foregår på nu om stunder. 
Børnene er hele tiden i kontakt med Jane, som de kan spørge til råds. Der blev talt dansk på det her tidspunkt.

Jeg havde på forhånd sagt, at jeg ikke ville kunne hjælpe Chr., fordi jeg hopper rundt på krykker. Men jeg kunne sidde og blæse balloner op :-) og dirigere ham rundt, når han skulle finde noget, der skulle bruges.

Alle børn skulle fotografere deres  færdigpyntede kage og sende til Jane. 
"Janeeeee, må vi spise kagen nu? Hvornår må vi spise den? Må vi spise slikket?" Det blev der spurgt om mange gange. Da alle de færdige kager var fotograferet og sendt, var der frikvarter og kagespisning.
Det var ved frokosttid, så jeg foreslog en lækker rugbrødsmad først. Men det kunne der slet ikke være tale om! 
Efter frikvarteret, i den sidste time, skulle de skrive en invitation til egen fødselsdagsfest. Og snakke om hvem de ville invitere. Endelig skulle de skrive et fødselsdagskort til en fødselar, de kendte. Det foregik selvfølgelig på engelsk.

Jeg vil gå i skole igen! Børnene siger tit, når nogen får noget eller har noget, de selv ønsker sig "Der er snyd" at de ikke får det. 
Sådan siger jeg om skolen, dengang jeg var barn. Det er snyd, jeg gik så lidt i skole. Men jeg voksede op i Thy, hvor, det på landet, var en forudsætning, at børnene hjalp til med arbejdet hjemme. I den store klasse fra vi var 10 til 14, gik vi kun i skole to dage om ugen i sommerperioden, når der var markarbejde. Men sådan var det jo for alle der. Min veninde, der gik i skole i Gladsaxe havde helt andre skoleforhold både når det gjaldt bygninger, antal fag, og antal lærere. Vi havde kun en enkelt mand hele vejen igennem.
Jeg glæder mig så meget over skoleforholdene i dag. Alle de muligheder der er. Jeg ved godt, at ikke alle børn trives i skolen, og at ikke alle lærere er lige gode. Og de er rigtig synd for de børn og forældre, der oplever udfordringer. 
I dag har jeg haft besøg af en veninde. Jeg er fuldstændig tilbagelænet, når det handler om kaffe eller anden servering. Ellers kan jeg godt lide at stille noget an, når der kommer nogen. Men for tiden er der selvbetjening i mit køkken. 
At gå i bad er et projekt, som kræver en stol at sidde på og en plastikpose omkring benet, så støvlen ikke bliver våd. Jeg tog tid i dag. Og med hårvask varede det ca. en halv time. Det bliver ikke en hverdagsbegivenhed. 
Jeg bliver hentet til en overnatning hos min datter hen på eftermiddagen. Så får jeg en mundfuld frisk luft. Indtil da kigger jeg ud på det fine solskinsvejr. Min nabo siger, der var 9 graders frost på terrassen i morges. Endelig har vi fået vinter.


8 kommentarer:

 1. Skønt projekt med kagebagning mm, jeg tager hatten af for, børn, lærere, forælde og bedsteforældre, der klarer sig gennem denne svære tid med hjemmeskole. Jeg vil også gerne gå i skole igen, må skulle vi bede om skolegang for os der boede på landet. Ha en hyggelig overnatning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, der er mange udfordringer for de fleste i denne her tid. Det er spændende at få indblik i, hvordan der kan undervises. Ja, måske skulle vi bede om ekstra undervisning :-) Men vi kan da sige, vi har jo klaret os godt alligevel med den skolegang vi fik :-) Måske er det slet ikke nødvendigt med så mange daglige timer i skolen?

   Slet
 2. Ih, hvor ser det godt ud. Det er da utrolig at de kan få det til at fungere. Ja, det gør de også her i landet, men når jeg spørger pigerne om ikke det er sjovt, så synes de, det er kedeligt. Nu skal jeg så tilføje, at bagning ikke har indgået i deres oplæg. Christian er en flot dreng. Lykke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mona, ja er det ikke utroligt, hvordan det kan fungere. Hvis pigerne synes, det er kedeligt, er det måske fordi de sidder alene med deres computer? Børnene i Chrs klasse synes måske også, det er kedeligt med undervisning via skærm. I fredags var ekstra spændende med kagedekoration :-)

   Slet
 3. dejligt at få disse beretninger om skolegang hjemmefra, hvor det positive kommer i højsædet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er dejligt med kreative indfald :-)

   Slet
 4. Jeg siger som dig: Jeg vil gå i skole igen. Hvor var det dog en god idé, at forældrerådet havde sørget for at købe et kage-kit til hvert barn. Det var dejligt at læse om :-) Det må nu kræve en del af lærerne at undervise på denne måde.

  SvarSlet
 5. Jeg synes der er mange lærere, der har udvist en beundringsværdig kreativitet, hvad den påtvungne hjemmeundervisning angår, og jeg har den dybeste respekt for dem alle!
  Jeg tror, at du og John er tæt på at være lige gamle, og jeg er meget forbavset over, så stor forskel der har været på jeres skolegang. Du har gået i skole på samme måde som min far, men han var altså også født i 1920 :-)

  SvarSlet