tirsdag, september 27, 2011

Noveller.

'En novellesamling kan da ikke stjæle min nattesøvn', tænkte jeg, da jeg efter lang ventetid endelig kunne hente Gydir Elíassons bog på biblioteket.
Han har fået Nordisk Råds Litteraturpris 2011 for bogen 'Mellem Træerne' med de 47 små noveller.Nu har jeg så opdaget, at den ene novelle godt kan tage den anden, og at godnatlæsningen alligevel bliver for lang.
De er nemlig rigtig fængslende de små noveller.
Det er som om, man er på stedet og kender personerne, så flot kan han bruge sproget.
Ofte er der en smuk og hyggelig stemning i begyndelsen, men der er alligevel noget underliggende ildevarslende.
Det kan være en helt konkret katastrofe, der afsløres til sidst.
Eller noget uhyggeligt overnaturligt.
Og så må jeg lige se, om den næste novelle er ligeså uhyggelig.
Og sådan kan det blive ved.
Men de er korte.

7 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt, at få fat i sådan en bog.
  Tak for et godt og tankevækkende indlæg om snydebilleder, jeg har også fulgt debatten om Monica Ritterband og så bogens forside nu da vi var i DK samt de forskellige modeller, der pludselig via photoshop bliver 20 - 30 år yngre. Men du har ret, det er jo ikke alle billeder af og selv, som vi ynder at publicere for den store vide verden ☺.

  SvarSlet
 2. Annette, det kan jo også være kosmetiske operationer, der ligger til grund for et ydre, der ikke svarer til alderen. Men i modemagasiner bliver billederne behandlet meget inden de bliver lagt ud. Til trods for at modellerne er unge og tynde.

  SvarSlet
 3. Tak for et godt råd til novellelæsning. Jeg sluger den slags i store mængder, og har straks bestilt den på biblioteket.

  SvarSlet
 4. Jeg synes han lyder som en spændende forfatter. Det er lidt morsomt med litteraturen på Island. Man har næsten det indtryk, at litteratur er sådan en folkesport og mindst halvdelen af indbyggerne har skrevet en bog eller to. *G*

  SvarSlet
 5. Mosekonen, du kan godt glæde dig.

  SvarSlet
 6. Jens, jeg har ikke tænkt på, at islændinge er så skrivende. Det vil jeg kigge efter.

  SvarSlet
 7. I'm popping by from Landbohaven and will look forward to visiting again. It's lovely to have a point of view from far away.

  SvarSlet