mandag, september 26, 2011

Snydebilleder........

Jeg har været til spændende foredrag og oplevelser her i weekenden.
Jeg har set folk, som jeg ellers kun har set i aviser og magasiner.
Jeg har tænkt 'nå, ser han /hun sådan ud i virkeligheden?' Forstået på den måde, at jeg troede ud fra billeder, at de ville se bedre ud.
Som om det betyder så meget?
Jeg blev inspireret ved at læse hos Madame, der fortæller om en bog, som Jacob Haugaards kone har skrevet. Omslaget på bogen er prydet af et billede af forfatteren, og jeg glæder mig over, at der åbenbart ikke er retoucheret i rynker i ansigt og på hals. Jeg ved det selvfølgelig ikke.
Det er bare sådan noget snyd, når rynke og slankebehandlingen hedder photoshop.

Én af dagene før valget så jeg Karen Jespersen (politiker) på gaden i Aarhus. Og jeg tænkte, at sminkørerne i fjernsynet er meget dygtige.
Men jeg må gribe i egen barm, for jeg har det jo på samme måde. Jeg vil også gerne vise mig fra min bedste side. Og lægger kun de mest fordelagtige billeder frem.
Jeg har mødt en kvinde i dag, der på ingen områder lever op til idealet om skønhed/vægt/mode. Men hun var humørfyldt, varm og meget klog og var i høj grad med til at berige den konference, jeg deltog i.
Jeg (vi) ved det godt: det er ikke udseendet, det drejer sig om.
Alligevel er der så meget fokus på udseende i vores kultur.
Og det er anstrengende og tidskrævende at leve op til.
Jeg vil stemme på den politiker, der vil gøre noget ved det.........

Billedet viser morgenstemning og udsigt fra det hotel, jeg boede på i weekenden.
Jeg kunne sikkert godt bilde jer ind, at jeg ikke var i Dk?
Med de højder i baggrunden?

12 kommentarer:

 1. Det ER let at snyde, med BILLEDER .. :) Det ved jeg som fotograf, og jeg kan godt se at mange billeder er retouceret men om det så var fordi at man skulle tro at en person så sådan ud eller at det skulle være et andet sted. En rigtig god billedemanipulator kan lave et billede så man virkelige tror på det. :) Jep SNYDEBILLEDER eksisterer . Jeg gør det også men er ærlig med billeder. For det meste er det originaler uden snyd.... hvis jeg skal lave lidt "kunst" sætter jeg altid originalen på.

  SvarSlet
 2. ..smiler,,, ja gid man kunne komme igennem sådan en "manipulator" hver gang man skulle uden for døren....

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig - jeg leder gerne længe inden jeg finder et billede af mig selv, der går an...altså uden bearbejdning, det gider jeg ikke.
  Var du i Vejle?

  SvarSlet
 4. Ja, der laves meget forskønnende arbejde i PhotoShop.
  Ngle gange bliver man virkelig overrasket som fx på forsiden af Monica Ritterbands nye bog, "Livtag og lykketræf", hvor hun ligner en ung kvinde.

  SvarSlet
 5. Mariane, det må du som fotograf have et godt blik for. Om der er pyntet på det endelige resultat.
  Jeg synes også, der kan komme meget spændende udtryk/kunst frem ved billedmanipulation. Men som du siger, så er det godt at oplyse om det.
  Mange gange kan en ikke-professionel også se, når der er lavet kunst.
  Jeg er optaget af, om eller hvordan vi kan acceptere vores egen 'forringede billedkvalitet' efterhånden som vi bliver ældre.

  SvarSlet
 6. Jonna, ha-ha-ha. Sådan én ville vi nok anskaffe os i en fart, hvis den fandtes. ;-)

  SvarSlet
 7. Madame, jeg har ikke set Monica Ritterbands bog. Jeg synes jo, hun er en skøn kvinde, så jeg vil nok også undre mig over billedet.

  SvarSlet
 8. Lavendel, du meget omrejsende og mobile kvinde: jeg har været i Vejle!
  Godt gættet.
  Jamen, vi leder da efter at finde det bedste billede. ;-)

  SvarSlet
 9. For nyligt var der en reklame fra et eller andet skønhedsfirma - L´Oreal? - som blev forbudt i USA, simpelthen fordi den var for overdrevet. Den kvindelige hovedperson var retoucheret så voldsomt, at retssystemet havde afgjort, at det ligefrem var krænkende......

  Ja, hvad skal man næsten sige?! Det fylder mig med undren, men jeg tror ikke jeg forstår nødvendigheden af sådan noget. Jeg er i hvert fald ikke perfekt og det ønsker jeg egentlig heller ikke at være......

  SvarSlet
 10. Tankevækkende...
  Jeg ligger selv under for den samme dobbeltmoral: selvfølgelig betyder udseendet ikke noget.
  Og selvfølgelig betyder udseendet noget.
  Vi kommer nok ikke uden om, at førsteindtrykket betyder meget - det er oftest først, når man har lært personen bedre at kende, at man totalt abstraherer fra hvorledes vedkommende ser ud.
  Og vi vælger da ud... hvor mange kan mon sige sig helt fri for at være forfængelige? Mit billede, man ser f.eks. her, er ikke retoucheret, men jeg tog da rigtig mange billeder med selvudløseren, inden jeg synes, der var et, der kunne bruges ;-)

  SvarSlet
 11. Jens, jeg tror, det er en kvindeting. Mænd må godt få rynker og gråt hår. De bliver distingverede og lidt overvægt betyder, at de får mere pondus.
  Men hvor kommer den slags opfattelser fra??
  Det findes der nok ingen enkle svar på.
  En fitness/hud-ekspert vurderede forleden i TV, at Helle Thorning får botox for at glatte de fine rynker ud.
  Det er trist, at hun skal vurderes så meget på sit udseende, men også meget trist, hvis hun allerede reparerer på de små alderdomstegn

  SvarSlet
 12. Ellen, det er godt fotograferet til at være fra'egen hånd'. Altså dit profilbillede.
  Jeg tror, det ville være trist, hvis vi ikke var forfængelige.
  Det har noget med balance at gøre.
  Og førstehåndsindtrykket er rigtig vigtigt. Men det bliver oftest ændret, når vi kender en person.

  SvarSlet