onsdag, december 12, 2018

Om optikerfund og briller.

Mon det er færdigt, gavlmaleriet, jeg fik øje på i går?
Eller er det fordi, jeg trænger til nye briller? Eller jeg er for langt væk?

Jeg spekulerer på, hvad det handler om?
En skikkelse, der er på vej ud gennem en sprække i taget?
Jeg må have spurgt mig rundt omkring. Nogen ved nok noget? Men jeg synes, det er spændende med de gavlmalerier, der dukker op flere steder.

Apropos briller. Jeg har endnu ikke besluttet mig. Den facon, jeg bedst kan lide, har røgfarvet stel. Men jeg vil hellere have en anden farve. Det var ikke noget problem at skaffe den frem til mig, så på fredag kan jeg prøve, om det så skal være den.
De billeder og undersøgelser optikeren tager, bliver sendt til en øjenlæge. Øjenlægen har vurderet, at jeg skal til en supplerende øjenlægeundersøgelse. Det er jeg ikke vild med. Det er ganske vist ikke akut, og derfor er jeg på venteliste og har en tid i maj. Men jeg kan jo ikke lade være med at tænke på, hvad det betyder, at Retinalyze viser, jeg har en uregelmæssig papilkant ou (på begge sider)? Jeg læser ikke om sygdomme og symptomer på nettet. Det er måske dumt, men jeg tror, jeg får alle mulige symptomer, når jeg læser om det. Jeg ringede til min egen læge, for at høre, hvad han mener? Men det har han (selvfølgelig) ingen mening om? Men det er en træls måde at blive henvist til speciallæge på. Hvis egen læge henviser til den ene eller anden speciallæge, har man altid haft en snak om forskellige muligheder osv. Og hvad man evt. selv kan gøre i ventetiden.
Hvorom alting er, så havde jeg fået en akut tid, hvis det var noget, der skulle handles på her og nu.

12 kommentarer:

 1. Det er spændende med dine briller.
  Og jeg kan godt forstå din uro, - hvad tænker øjenlægen? Mon ikke det er gode tegn, at du først får en tid til maj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg tænker, det er gode tegn, at jeg skal vente så længe, men det betyder, jeg går med en lille uro og ikke kan få svar på spørgsmål.

   Slet
 2. Jeg er spændt på, hvilke briller du vælger. Jeg har lige fået nye briller med et rødt metalstel.
  Hvor er det godt, at øjenlægen skal tjekke dig, hvis der er bare den mindste smule usikkerhed. Og akut kan det jo ikke være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, de klæ'r dig sikkert godt, de røde briller. Jeg havde røde stænger, da stængerne var bredere end nu, på mine forrige briller.
   Ja, det er godt at blive tjekket i tide, men jeg bryder mig ikke om ventetiden.

   Slet
 3. Angående gavlmaleriet så synes jeg det forestiller en, der klatrer op ad muren. Positionen minder meget om klatreposition. Derfor tror jeg det er færdigt.
  Jeg kan godt forstå dine spekulationer. Kan optikeren ikke hjælpe dig, for jeg er enig med dig i at google leverer sjældent materiale, man kan bruge til at berolige sig selv med? Jeg er helt sikker på at det ikke er noget farligt, for så ville du ikke skulle gå til maj.

  SvarSlet
 4. Lene, du har ret, at jeg ikke skulle gå til maj, hvis det var noget, der krævede behandling straks. Jeg kom også til at tænke på, at da jeg i foråret fik MR-scannet min lænd, var der adskillige fund, som ikke havde klinisk betydning. Og sådan er det med meget avanceret udstyr. Der findes forandringer, der ikke betyder så meget. Og selvfølgelig betyder min alder, at min biologi ikke er så robust mere. Så jeg må se ...

  SvarSlet
 5. Jeg tror, som de andre, at du kan være ganske rolig. Problemet er, som du selv er inde på, at udstyret næsten er blevet FOR følsomt, så man 'ser' mere, end det måske egentlig er praktisk eller godt at kunne.
  Og jeg er enig i Lenes tolkning: Det kan vist kun være en klatrer :-)

  SvarSlet
 6. Ellen, det er nok sådan, at diverse skannere viser ubetydelige ting, som det ikke er nødvendigt at se. Så jeg må tage det roligt.
  Det må være en klatrer :-)

  SvarSlet