lørdag, januar 05, 2019

Nisserne er pakket væk

I går hjalp Johanne med at pakke julepynten væk og bære den ned i kælderen. Kun lysguirlanderne i vinduerne er her endnu. Selvom dagene langsomt bliver længere, er det hyggeligt med ekstra lys, når skumringen breder sig tidligt på eftermiddagen.
Der er blevet leget og flyttet rundt på nisserne.
Til højre sidder tvillingedrengene. Jeg købte dem for mange år siden af en patient på sygehuset. Hun havde sådan en lille geschäft i vindueskarmen på den fire-sengs stue på medicinsk afd., hvor hun var indlagt. Gad vide om det stadig er sådan? Når jeg hører om, hvor travlt der er på sygehusene, og hvor kort tid patienterne er indlagt, så kan jeg næsten ikke forstille mig det.
Muse-nissefar og hans dreng har jeg købt hos min frisør. Hendes mor har syet dem, og de bliver solgt fra et lille bord i frisørsalonen.
Det lillebitte gamle nissepar til venstre har jeg købt på Bornholm for mange år siden.
Jeg synes, det er hyggeligt, de kommer fra forskellige steder.
Nu bor de i kælderen de næste 11 måneder.

6 kommentarer:

 1. Søde nisser, - der nok vil hygge sig i deres kælder, indtil det atter er tid at komme op. Det er så herligt med de små "pop-op-boder" på de sjoveste steder, når private har en lille produktion. Du har nok ret i, at forholdene på sygehusene ikke er til at indrette sig med nisseudsalg eller andet. Det går alt for stærkt til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er nemlig sjovt med de små boder, hvor folk sælger deres'hjemmearbejder' Jeg kan også godt lide tanken om, at de er købt på en mere personlig måde. Der er selvfølgelig ikke noget i vejen med de store forretningers julepynt - det er bare noget andet.

   Slet
 2. Jeg er vild med dine nisser, forstår godt de skulle hjem til dig.
  Da jeg var indlagt i nov. 2017 - bemærkede jeg det med ind/ud, gik alt for stærkt for mange af de indlagte, dog lige med mig selv følte jeg det var lidt for længe, ved godt mit blodbillede sagde noget andet, men det var bare så hårdt at se, hvordan andre blev udskrevet, hvor meget de klagede over smerter etc. og jeg intet kunne mærke, men prøverne sagde noget andet.
  Glædelig Helligtrekonger

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, ja det er nogle søde nisser. Det må da virkelig have været hårdt at være dig der på sygehuset. Den ene efter den anden blev udskrevet og du skulle blive. Men det var godt, du blev kigget grundigt efter i sømmene. Nu er Helligtrekonger gået. Tak for gode ønsker. jeg håber, du også havde en god dag.

   Slet
 3. Det er nogle søde nisser du og dejligt, at de har en historie. Jeg har købt mine i genbrugsforretninger - de har gerne de fineste nisser op til jul.

  SvarSlet
 4. Gitte, jeg kan så godt lide, at der knytter sig en historie til. Du er god til at finde genbrugsting, så du har sikkert fundet fine nisser, kan jeg tænke mig.

  SvarSlet