onsdag, januar 09, 2019

What ...

Hver gang der sker noget overraskende eller uventet, hører jeg mine børnebørn sige WHAT? med forskellige betoninger.
Johanne på fire er nok den, der bruger det mest. Hvor kommer det fra, spørger jeg? Det har jeg ikke fået svar på endnu, men mon ikke det er fra Ramasjang?
Fåk er også en del af ordforrådet i den lille mund. Jeg kender ingen teenagere så godt, at jeg ved hvordan deres sprog er.  Men der er da lidt spændende, og der vil nok være adskillige ord, jeg ville undre mig over.


Jeg var ude i haven i dag og  skubbede lidt rundt med de visne blade.
What! tænkte jeg, da jeg så de første spæde tegn på erantis. :-)

Solen skinner, temperaturen er lige omkring frysepunktet.
Der var is på fuglebadet i morges og i Almindsø var badevandet 3 grader.

11 kommentarer:

 1. Det engelske spreder sig og jeg synes at det er synd at F ordet bliver så udbredt. Men når en lille pige siger det, så kan man næsten glemme hvad det egentlig betyder.

  SvarSlet
 2. Lene, det er rigtig dumt med det F ord. Vi har engelske slægtninge, som aldrig kunne finde på at tage det ord i deres mund.

  SvarSlet
 3. Ja, sproget udvikler sig.... Og mine børn i skolen bruger også kroppen til at tale med. De har taget en slags "dans" til sig fra et computerspil, hvor de viser et "L" med hånden. Det skal betyde "looser", - og er meget nedladende. Det er ikke til at komme af med.

  SvarSlet
 4. Eva, Det er dog skrækkeligt med sådan et non-verbalt tegn. Det kan nemt gøres skjult for lærere og andre voksne.
  De tider er for længst forbi, hvor man sendte små sedler rundt. De kunne opdages. men et L kan nemt skjules.
  Du og dine kolleger har vel nok noget at se til.

  SvarSlet
 5. Bella siger også 'What', men hvor det kommer fra, ved jeg ikke - og jeg tror ikke engang, hun ved det selv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det er sjovt, at Bella også siger What. Det er åbenbart gledet ind i sproget :-)

   Slet
 6. Mine børnebørn benytter også mange engelske ord. De ser meget youtube, og her har jeg bemærket at F ordet ofte bliver brugt på engelsktalende video opslag. Det strider jo mod det, jeg ellers hører og læser omkring bruget af F ordet.
  Noget andet mine små poder siger er Help me, når de har brug for hjælp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, den med Help me har jeg endnu ikke hørt :-)
   Det kommer nok an på, hvilke miljøer you tube optagelserne er fra, når F ordet bruges.

   Slet
 7. Jeg bliver så ked, når børn og unge bruger F-ordet i den grad de gør. De ved ikke hvor slemt ordet er på engelsk - og tror ikke på det, når jeg fortæller dem det, men hvis de engang vil have job i UK, kan de godt glemme alt om det, hvis de fletter det ord ind i en samtale.

  SvarSlet
 8. Ellen, det tror børn og unge slet ikke på. Men når de bliver ældre, mere uddannet/oplyst mon det så ikke ændrer sig? Ellers kan de ikke begå sig i UK, som du skriver

  SvarSlet
 9. Det er da sært, at det netop er blevet det skrækkelige ord, som nu ikke kun bruges ustandseligt af mange voksne, men også af små børn. Det må vel være fordi, de hører derhjemme, tænker jeg; ellers ville de vel blive standset i det. Mine børnebørn er amerikanere, så det ord bruger de aldrig. I Amerika lærer mindre børn at kende forskel på højre og venstre ved at lave et L med venstre hånd, så må den anden hånd jo automatisk være den højre - den anden betydning bruger de heldigvis ikke.
  Elsebeth

  SvarSlet