tirsdag, januar 21, 2020

Der er stadig fredeligt ved søen.

Jeg havde mine bange anelser, om hvordan der ville se ud ved søbredden i dag: Store larmende maskiner, der gravede i søen.
Der plejer jo at være så stille og fredfuldt.
Det var der også i dag. Kun de to, der altid om tirsdagen nyder deres madpakke og kaffen efter badet.

Alle spor af badehusene, vores omklædningsrum, er helt væk.Nej, ikke kun de to.
Der var også en mand med et så stilfærdigt redskab som en spade.
Han var ved at lægge fliser. Det viser sig nemlig, at der bliver stillet en sauna op der.
Jamen, det er da fantastisk.
Nu er vi jo ikke vant til en sauna, og jeg har ikke savnet den. Det er for varmt for mig, men det ville sikkert være dejligt at stå i varmen og tørre sig.
Det bliver spændende, hvordan den kommer til at fungere. Den vil sikkert ikke være tændt alle dage??

Træerne er pakket meget omhyggeligt ind. Søen ligger i statsskov, hvor der er fredet. Der diskuteres i byrådet, hvordan det vil være muligt at etablere en parkeringsplads i området. P-pladsen ved søen er meget lille og på varme sommerdage, holder biler parkeret langs vejen så langt øjet rækker. Med det nye badeanlæg vil der helt sikkert komme mange flere mennesker. Jeg gætter på, der vil blive udstedt en dispensation. Vil man være Danmarks Outdoor hovedstad, skal det selvfølgelig være muligt at kunne komme til. Men jeg synes, byrådet rutter med dispensationer i forhold til vejbyggeri og højhuse.

Jeg hentede Christian efter skoletid i dag. Han stod sammen med nogle andre, både piger og drenge, bøjet over lego-byggeri. Det er sjovt at se, hvordan de er intenst optaget, og hvor svært det er at slippe det. På fredag, når jeg henter ham igen, er computerspil tilladt i sfo. Da bliver det også svært at give slip. Men da lokker pandekagerne :-)
En anden elsket aktivitet i sfo, er skakspil.
Lykken er en medarbejder, der er bidt af skak. Jan har spillet i mange, mange år. Helt tilbage til dengang man kunne spille via brev med nogen, der boede i udlandet.
Tænk, at skrive sit træk på et stykke papir, lægge det i en kuvert, sætte frimærke på og lægge det i postkassen. Og så bare vente på, at medspillerens næste træk kom med posten. Han har fortalt, at spillet på den måde varede i adskillige måneder.

Det må have været virkelig revolutionerende at opleve, hvordan skakspil kunne foregå via computer.

2 kommentarer:

  1. Det er så hyggeligt at læse om dit hverdagsliv :-)
    Spændende at se, hvor god han bliver til skak - Tim kan ikke slå Aubrey mere; det er ret morsomt. Bare ikke for Tim ...

    SvarSlet
  2. Tak Ellen. Det er flot, at Aubrey kan slå sin far i skak :-)

    SvarSlet