onsdag, august 26, 2020

COVID - 19 PAS.

 

Mit nye pas. På flere sprog.

 Svaret på coronatesten var "Ikke påvist," og jeg kunne udskrive dokumentet og tage det med til Høreklinikken på Viborg Sygehus.

Meget er forandret, siden dengang for snart fire år siden, da jeg kom der  i forbindelse med min knæskade. Hovedindgangen er flyttet, og der er en ny stor forhal. Heldigvis var der frivillige fra Røde Kors, der stod parat til at guide en på ret vej. Alle, bortset fra personalet, havde mundbind på. At vandre hen ad de lange gange og passere mennesker, der var halvt skjult bag masken var næsten surrealistisk. Var de venlige? Eller? Det var som om, jeg var landet på en anden planet.

Da jeg kom ind til audiologen og viste hende passet, var det nyt for hende. Men det var ok. Mundbindet var iøvrigt ikke et krav men en kraftig henstilling. Jeg troede, jeg skulle have høreapparat, men der skulle laves en ny høretest. Den var grundig, og anbefalingen var, at jeg skulle have høreapp. Det er bedst og lettest at vænne sig til høreapp., hvis høretabet ikke er alt for stort, fik jeg forklaret. Jeg var ellers fra morgenstunden gået ud på terrassen for at lytte efter fuglestemmer i håb om, at det slet ikke var nødvendigt med høreforstærkning. Jeg kunne godt høre fuglepip. Fuglesangen er ikke så intens og varieret i august, som den er om foråret, men jeg kunne høre den. Høretesten afslørede dog, at der var flere områder, hvor min hørelse var mere eller mindre under normalområdet. Og jeg har jo vænnet mig til tanken. Nu skal jeg bare lære at bruge det, når jeg igen om tre uger har en tid på Høreklinikken. Ingrid var med og holdt mig ved selskab undervejs. Mens jeg var til høretest var hun ude. Vi droppede efterfølgende at finde en cafe og tog en kop kaffe i en af de høje sofaer i foyeren. 

Jeg har været hos Mattias i dag. På vej hjem fra skole var der lige et træ, der skulle klatres i.


6 kommentarer:

  1. Nedsat hørelse og nedsat hørelse er flere forskellige ting - også hos den enkelte. John kan høre nogle fugle, men ikke andre, så du kan nok ikke regne med, at fordi du kan høre fugle, kan du høre normalt. Det er tit jeg oplever, at John ikke kan høre det jeg kan høre.
    Han kunne høre vores gamle køkkenur fra nogle meters afstand, men kan slet ikke høre det nye, selv om han står lige ved siden af det.
    Man skal derfor nok altid få andre til at vurdere, om man hører godt nok eller ej :-)
    Jeg håber du får glæde af dine høreapparater.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, nedsat hørelse er mange meget forskellige ting. Lyde med lyse toner eller dybe toner, skelnen mellem ord, afstandsbedømmelse til lydens kilde. Og de fuglestemmer, jeg hørte, er ikke indikator for hvor godt/dårligt jeg hører. Over hele linjen ligger min hørelse under normalområdet og nogle steder på linjen ligger den langt under. Jeg er spændt på høreapp.

      Slet
  2. Og jeg oplevede det samme som Ellen skriver. Jeg kunne fint høre fugle, men da jeg fik høreapparaterne hørte jeg betydelig flere fuglestemmer :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg er sikker på, jeg vil opleve det samme. Mine tanker på terrassen var mere for sjov. Jeg ved godt, jeg har et høretab, der betyder at jeg ikke hører hele klaviaturet :-)

      Slet
  3. Jeg kan også genkende, hvad Ellen skriver ud fra mødet med andre mennesker. I den senere tid synes jeg, at Uffe mumler mere og mere, så på mandag skal jeg have testet min hørelse :-)

    SvarSlet
  4. Madame, det er et sikkert tegn på nedsat hørelse, når vi synes, andre mumler :-)
    Da jeg fortalte min gamle genbo, at jeg snart skulle have høreapp., svarede han, at han faktisk hørte godt. Det var bare et problem af folk mumlede så meget ...
    Spændende hvad din høreprøve vil fortælle.

    SvarSlet