søndag, august 30, 2020

En søndagstur.

 En af de 65 eksemplarer af Thomas Danbos trolde findes nu i skoven i nærheden af Silkeborg Bad.

Gennem lokalavisen fik vi at vide, at kunstneren sammen med en gruppe frivillige var ved at at bygge den store trold, der har fået navnet Stærke Storm, et hemmeligt sted. Der er brugt næsten udelukkende genbrugsmaterialer. Hvis man går ind på trollmap.com, findes der et online skattekort. Jeg var der sammen med Christian i dag. Han vidste, hvor det var, for han havde været der sammen med sin familie for en uge siden. Der var rigtig mange mennesker ude, så kunstnerens tanke om, at få flere ud i naturen, holdt stik. I hvert fald nu i begyndelsen.

Silkeborg Bunkermuseum, der ligger i parken ved Silkeborg Bad, gjorde et fremstød i dag. Der var uniformerede militærfolk fra 2. verdenskrigs tid forskellige steder i parken, og der var omvisninger hver halve time. 
Der er en gruppe frivillige, der lægger et stort arbejde i at vedligeholde uniformer og genstande, så den tid og den krig ikke går i glemmebogen.





Der var også en anden grund til, at Christian gerne ville ud i parken og skoven. Han vidste nemlig, at der lige nu er en masse små frøer.
De blev meget varsomt og forsigtigt taget op og beundret. De var også virkelig søde.

Der skal kigges meget grundigt for at få øje på de små størrelser, der har næsten samme farve som skovbunden.
Vejret var rigtig fint med solskin 
, men mellem træerne var der vådt, og vi kom hjem med våde sko.
Der er dejligt i skoven sådan en sensommerdag.

4 kommentarer:

  1. Jeg troede ikke jeg skulle sige det om en trold, men han er altså flot!
    Åh ja, alle de små haletudser er blevet til skrubtudser. Jeg husker i Sverige, hvor græsplænen myldrede med dem på denne årstid. Det var ikke så rart at tænke på, når der blev slået græs ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, han er kæmpe og flot :-)
      Åh nej, hvis de små skrubtudser blev klippet af plæneklipperen. De er sikkert en lækkerbisken for mange dyr i skoven.

      Slet
  2. Der er nemlig rigtig dejligt i skoven sådan en sensommerdag. Hvor lyder det hyggeligt at gå tur med Christian og finde frøer og se kunstværket Stærke Storm.

    SvarSlet
  3. Madame, der er nemlig rigtig dejligt på en sensommerdag, og når børn er med, er det godt at have nogle aftalte steder og oplevelser at gå efter.

    SvarSlet