fredag, januar 08, 2021

Biblioteksservice og byen fylder 175 år.

 

På avishylden i supermarkedet så forsiden af den lokale avis sådan ud i går. 

Det er da også ærgerligt med alle de aflysninger til forskellige festligheder. I min lille verden er jeg spændt på, om mine venner på Bornholm kan holde guldbryllup i maj. De måtte aflyse den rigtige dato sidste år. De satser på i år med vaccinerede gæster ... Ja, nu bliver vaccinen vel snart tilbudt min aldersgruppe. Jeg siger ja tak, når det bliver min tur. I håb om, vi får bugt med den virus.

Der er mange andre hændelser udover corona pandemien, der optager mig. Jeg skriver ikke om politik, men den voldsomhed, der foregår i USA i forbindelse med den snarlige indsættelse af en ny præsident, er virkelig forfærdelig. Det er snart to år siden, jeg stod foran Det Hvide Hus og Kongressen i Washington. Jeg ved ikke, om det gør mig mere rystet, at jeg har stået der, men jeg er rystet helt ind til knoglerne, at så omfattende vold kunne finde sted. Selv om den nuværende præsident er færdig, så forsvinder hans vrede tilhængere ikke. Det er skræmmende.


Under lock down i foråret var bibliotektet helt lukket. Denne her gang er det muligt at afhente reserverede bøger. Jeg hentede et par stykker i går. Man kan også bestille en bogpose, som bibliotekets personale blander. Jeg kunne se ind af vinduet, at der stod masser af færdigpakkede poser. Da jeg fik udleveret min pose, bemærkede jeg "I har nok travlt." Det var bibliotekaren enig i. Der var en låner foran mig, da jeg kom og en ny bagved mig, da jeg gik.

I forgårs var der kun lidt sne hos Mattias, men nok til at der kunne laves en lillebitte snemand.
De havde idræt på hjemmeskoleskemaet, og det var oplagt at bruge den time på sne-sjov. Hjemmeskoling glider bedre, når der en kammerat at lave lektier med. I dag har de musik. Jeg gad godt være en flue på væggen og se, hvordan det foregår. Men lærerne er kreative, så det bliver sikkert godt. 
Jeg vil gerne have noget mere sne.

5 kommentarer:

 1. Ideen med en bogpose er god, men gad vide, hvor mange af bøgerne man egentlig gider læse? Jeg kunne bruge laaang tid på biblioteket med at læse bagsider og skimme skrivestil, inden jeg fandt nogen, jeg ville tage med hjem.
  Du må gerne senere fortælle, hvor godt de ramte :-)
  Og USA-skrækkelighederne vil vi helst glemme ... men det får vi desværre ikke lov til.
  Der skal heldigvis ikke så meget sne til, før børnene kan finde ud af at lave en snemand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke, hvor godt bibliotekarerne rammer folks læselyst. Jeg reserverer altid. Så får jeg dem, jeg vil have, men det betyder ikke, at jeg altid får læst dem, for som du skriver, så betyder skrivestil og forfatterens sprogbrug meget.
   Ja, børn kan hurtigt finde ud af noget med sne :-)

   Slet
 2. Ja, det er frygteligt, hvad der sker i USA - jeg er lige så rystet som dig.
  Hvor var det godt, du skrev, at dit bibliotek er delvist åbent. Jeg troede de var lukket mindst til 17/1, men ser nu at vores også har åbent nogle få timer om ugen.

  SvarSlet
 3. Madame, jeg tror, de fleste biblioteker har fundet en måde at yde service på. Min datter kommer sommetider på Ikast bibliotek. Der må lånerne gå ind, så lock down bliver nok tolket forskelligt.

  SvarSlet
 4. Jeg benytter mig også af bog reservationer her i denne nedlukning, har ikke valgt posen, nok mere fordi jeg er alene, og mener ikke jeg når at læse mere end det jeg kan hente hjem.
  Det er frygteligt med den afgående præsident og de meget loyale støtter patrioterne. Talen den 6/1 virkede for mig som opildnede, og der gik alt for lang tid før, der blev læst en dikteret tekst op, der fordømmer handlingen. Håber virkelig der kommer en konsekvens.
  Det er hårdt for børnene og hjemmeskoling. Det sociale som alle børn og unge bygger op må lige vente. Vi, den voksne, dem der har de sociale kompetencer på plads, er kommet til regelmæssigheden i livet, kan godt tilsidesætte visse behov i en periode, men børn og unge. Håber virkelig der kommer nogle hjælpeforanstaltninger på plads, når vi igen kan bevæge os lidt mere en 5 pers.

  Jeg har det lidt ambivalent med vaccinationspas, jo jeg er for, men ikke foreløbig, måske først når vi rammer 2022. Grunden, jo langt de fleste immunologer nævner flere risici for vi kan bære smitten, og dermed smitte dem der ikke er vaccineret, men kommer med en negativ test. Og husk, den negative test, er jo kun negativ i det øjeblik den er taget, hvis det er en PCR test, hvor kviktesten ikke er sikker som negativ, men helt sikker som positiv. Ja måske er jeg pessimist, jeg vil kalde det realist. Og ja, måske er det mine laborantbriller der taler.

  SvarSlet