torsdag, januar 21, 2021

En ny præsident og en regnvejrsdag med en seksårig.

 

Tillykke med den nye præsident! Hvor det dog lettede at høre en nyvalgt præsident holde en god tone i sin tale. Det er vi ikke forvænte med.

Min avis mindede om den afgående præsidents tale ved sin indsættelse for 4 år siden. Han brugte udtrykket om USA og landets tilstand: "Et amerikansk blodbad." Vi så en lille flig af det d. 6. januar, og at fem mennesker døde, er blodbad nok, men ingenting i forhold til, hvad det kunne have udviklet sig til. Jeg håber, den nye præsident og hans administration, vil lykkes med at samle nationen.

Da jeg ikke kunne invitere til fejring, aftalte jeg med Jette, at vi åbnede en flaske Cava sidst på eftermiddagen og skålede med hinanden på telefonen. Kl. 20 mødtes jeg med Janne, Lone, Karen Minna og Anne Mette  på Teams. Vi blev opdateret på hinandens hverdag og skålede for den nye præsident. Vi bliver bedre og bedre til at mødes på den måde, og det er fantastisk (sikkert ikke for de folk, der er nødt til at arbejde hjemmefra på den måde). Men det er hyggeligt for os,  som dog ved,  det bliver endnu bedre, når vi kan mødes i virkeligheden. 

I går var Johanne her. Hun har ikke lektier for på samme måde som de to drenge i 3. klasse. Hun er ved at lære bogstaverne og øve i at kende dem og skrive dem. Hun er kommet til R. 
Jeg havde lavet dej til et gammeldags form-franskbrød. Det er meget længe siden, jeg sidst har bagt sådan et brød. Jeg plejer at bage med fuldkorn og kerner, men det er også længe siden. Mit favorit købebrød, Multikernebrød, opfylder alle mine behov, og så behøver jeg ikke at bage. 
Men det er hyggeligt at bage sammen med et barn. Johanne synes, det er sjovt at bokse i dejen, inden den fyldes i formen.
Der blev et meget dejligt brød ud af det, og med smør på smager det rigtig godt. For mig er det på højde med kage.


Vi skulle også ud, og med flyverdragt betyder det ikke noget, at det regner. Hun plejer at være glad for at komme ud, men der skal altid parlamenteres. Det forstår jeg ikke?
At trampe i vandpytter er altid et hit. På legepladsen var rutchebanen forvandlet til en vandrutchebane pga regnvejret. Og det var let at lave sandkager, som blev serveret for mig. Da vi kom hjem, udbrød hun spontant, at det havde været en dejlig tur, og at hun godt kunne lide at komme ud i naturen.
Måske lignede jeg et spørgsmålstegn? Hvorfor protesterne når hun synes, det er dejligt at være ude? Sådan er det nok for børn i den alder.
Hun vil selvfølgelig helst spille på computeren, og det må hun også, men kun i begrænset omfang. Jeg synes. det er svært at hjælpe et barn med at lukke Ipad'en, når uret ringer. 
Jeg har læst eller hørt et sted fra en ekspert, at børns reaktion, når spillet skal lukkes, kan sammenlignes med en sorgreaktion. En reaktion på et tab. Det er et tab, at spilletiden er forbi. Så den første reaktion er fornægtelse - det kan ikke passe. Så kommer vreden - det er for dårligt. Og ked-af-det som gråd. Og endelig nyorientering - finde legetøj, gå i gang med at lege. Det er vist ikke alle reaktioner fra teorien om sorg, jeg har med. Men jeg kan i hvert fald kende de faser, jeg skriver her. 
Da hun blev hentet af Chr. og sin mor, var alle sorger glemt, og vi var ved at spille UNO. 


6 kommentarer:

 1. Du beskriver så fint Johannes reaktion(er), når hun skal slippe sin iPad eller lokkes udenfor. Jeg kan genkende det fra Anna og Aubrey, som reagerede på samme måde: De var svære at smide ud, så at sige, men når de så var ude, var de lige så svære at kalde ind igen - uanset vejret. Børn er hvor de er lige nu, og så længe de har det godt med det, er der jo ingen grund til at foretage sig noget andet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er lige præcis sådan det er, at børnene er til stede i det, de er i gang med. Men vi voksne har et tidsperspektiv og har planer. Det vil måske være en god ide at slække lidt på planerne? Jeg vil bare gerne have børnene med ud, så de kan mærke, det er godt at være ude og være klædt på efter vejret.

   Slet
 2. Det er nemlig rigtig hyggeligt at bage sammen med et barn! Hvor er det dejligt, at I gør det. Min søn var vild med at være med til at bage, da han var 4 - 5 år.
  Jeg er så lettet over, at USA nu har en fornuftig præsident. Det er som om, verden er blevet et bedre og mere sikkert sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, bagning er en dejlig aktivitet med børn. Hyggeligt at høre at din søn var vild med at bage, da han var barn.
   Jeg har også den følelse, at verden er et bedre sted nu med en anden præsident. Måske er det ikke sådan, men det føles sådan for mig :-)

   Slet
 3. Børn forstår at være i nuet, hvor vi andre hele tiden ser frem, vi skulle kombinere hinandens perspektiver, det ville være godt :-) Vi sad og så video fra da børnene var små, og den glæde det er at hoppe i en vandpyt, især når ens mor lige har sagt at man ikke skal ;-) den er så skøn at overvære.

  SvarSlet
 4. Lene, det ville være en god ide, at kombinere hinandens perspektiv. Det vil jeg til at tænke mere over.
  Så hyggeligt med videoer fra jeres børns barndom. Jeg har billeder - ikke den levende udgave I har. Jeg har så små videoer med børnebørnene, og det er som at være tilstede igen, når vi ser dem. Jeg kan godt forstå, det må være skønt at se sig selv som lille i aktion, som I har mulighed for :-)

  SvarSlet