fredag, januar 01, 2021

Godt nytår i sne.

 Efter en hyggelig nytårsaften med dejlig mad, bingospil og affyring af fyrværkeri på forskellige tidspunkter af aftenen, aftalte vi at mødes på Himmelbjerget i dag, som vi også gjorde nytårsdag sidste år. Der er kun 18 km derud, men allerede omkring Salten lå der et tyndt lag sne. Tågen var tæt ved 10 tiden, og der var mere sne efterhånden, som jeg nærmede mig Himmelbjerget.

Det var især sjovt og overraskende at komme fra det grå, tågede vejr i Silkeborg og helt uvidende køre ind i Winter Wonderland. Jeg var begejstret, jeg har savnet sne så meget. 

Dejligt med lidt varm te og chipsrester fra i går aftes.


Overraskelsesmomentet gjorde, at vi ikke havde godt vinterfodtøj på, men sneakers, så vi fik kolde og våde tæer. Men det var vidunderligt med alt det hvide, der lyste op.
Og herligt for børnene at lege i.


Der var tåget, så udsigten var begrænset. Vi kunne ikke se vandet rigtigt. Men pyt med det. Det var skønt alligevel.
Det var tøvejr, og når vi gik under træerne, faldt der små sneklumper og og store vanddråber ned på os. Vi var glade for, vi var der så tidligt, for sneen ville nok hurtigt forsvinde.

Det var virkelig så overraskende. Vi havde ikke opfattet i vejrmeldingen at der ville komme sne i vores nærhed.


Min Baked Alaska lykkedes uden at blive brændt under grillen. Vi var også flere der stod og holdt øje ved ovndøren.
Chr. var med til at vælge isen, da jeg købte ind. Han foreslog en is med karamel, for den er Marcus glad for. Johanne er glad for jordbæris, og han selv elsker citronsorbet. Skiver af karamelis og jordbæris kan sagtens lægges på mandeltærtebunden og dækkes med marengs. Men det bliver for sødt. Så næste år skal det kun være vaniljeis. Citronsorbet kan ikke bruges i en bagt iskage, men den kan fint serveres ved siden af, og det kan de andre slags is også. 
Vi lavede forsøgsvis tre små portionsanretninger, men det synes jeg ikke dur.

8 kommentarer:

 1. Åh hvor er I heldige, jeg gad godt sne :-) Her til morgen er der rimfrost og smuk sol, det føles lidt som vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi følte os også virkelig heldige med sne, Lene. Mine børnebørn fra 2011 og 2014 har kun en lille smule erfaring med den slags vejr :-)

   Slet
 2. Du og dine ønskes et godt nytår.
  Jeg ved misundelse ikke er så godt, men .... Hvor er i bare så heldige med sne. Her har det været tåget siden, ja sidste år, næsten, kun med meget små kig til enten måne eller en sol i de fjerne.
  Det lyder lækkert med denne dessert. Sjovt at prøve noget nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, hyggeligt at høre fra dig. Ja, vi var heldige med en legestund i sneen. Jeg har lavet den dessert de seneste 3 - 4 år, så jeg føler mig lidt rutineret :-)

   Slet
 3. Det er lige som i de rigtige bjerglande: Man skal bare lidt op i højderne, så er der sne :-)
  December var den mest grå måned i 60 år! Ikke så underligt, at vi syntes vi sjældent så dagens lys.
  Det er modigt, at du tør kaste dig ud i en Baked Alaska :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi følte også, det drejede sig om at komme op i højderne :-) Og så er det jo godt med et Himmelbjerg. Jeg har lavet Baked Alaska flere gange, så jeg er ikke specielt modig.

   Slet
 4. Tænk at I fik sne på jeres tur - hvor er I heldige. Her er alt bare gråt. Sne lyser så dejligt op. Hvor lyder det lækkert med jeres baked Alaska.

  SvarSlet
 5. Madame, vi nød vores tur i sneen :-) Alting ser mere lyst ud, når der ligger et hvidt lang. Baked Alaska blev vellykket. Den bedste udgave indtil nu, sagde min datter.

  SvarSlet