onsdag, januar 06, 2021

Hvad så med træningen?

 Der er ingen tvivl om, at det jeg savner mest under denne her lock down er træningen i Sportscentret. Jeg var i en god rytme med at gå derover fire - fem gange om ugen. Holdtræningen var skåret ned til en halv time med 10 deltagere. Vi kunne stadig nå at få sved på panden og få arbejdet kroppen godt igennem.

Da der blev lukket ned i foråret, var det min intention at træne hjemme, men det blev ikke til noget. Vejret var fint, og vi gik mange ture. 

Denne her gang er det lykkedes for mig indtil nu. Jeg har det godt med det, så jeg fortsætter. Sidste gang i Sportscentret var 17. december. Vi fik det program med hjem, vi brugte til cirkeltræning. Min datter havde håndvægtene, som jeg låner. Under mange øvelser har vi vægte i hænderne. De 1,5 kg er for tunge for mig under nogle armøvelser. Jeg har fyldt to sodavandsflasker med vand og skifter til dem. De vejer ca 500 g og føles for lette. Men det er bedre end ingenting. For strukturens og motivationens skyld tager jeg trænings-tights på om morgenen, som jeg altid gør, når jeg går over i Sportscentret. Jeg ruller yogamåtten ud på stuegulvet, og så er jeg klar. Selve programmet varer ca en halv time, og så bruger jeg nogle minutter først til at varme op  og igen til udspænding som afslutning. Det giver mig en god start på dagen. Der findes masser af videoer med træning af mange slags og på forskellige niveauer. Fx Firmaidrættens træningsvideoer, som jeg har prøvet et par stykker af. Kl 9.15 er der også for tiden et kvarters motion på DR med Rikke Hørlykke. Hun har en gæst hver gang, og der en en del forklaring. Jeg kan ikke anbefale et specifikt program. De er sikkert gode allesammen. Det handler om at finde det, der passer én bedst. Jeg har ikke været ude at gå så meget. Det vil jeg egentlig gerne. Bare en lille tur. Men jeg giver det kedelige vejr skylden. Det holder bare ingen steder. Med den rigtige påklædning kan man (jeg) gå i al slags vejr. Her til morgen er der kommet en lille smule sne. Det ser dejligt ud. Jeg skal ud til Mattias snart. I hans hjemmeskolingsprogram er der et langt frikvarter, og da kunne vi måske gå ud og se, om der er sne nok til en snemand :-)

For et par dage siden, da der havde været lidt nattefrost, blev min ven edderkoppens spin helt tydelige.
Jeg kunne fristes til at tro, han er blevet ambitiøs og venter et stor byttedyr i galgen :-)

Måske har vinden flyttet lidt rundt på spindene?
9 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at det lykkedes for dig træne, selv om sportscentret har coronalukket. Her får vi kun gået ture, og det giver mig dårlig samvittighed ikke at træne hele kroppen, som du gør.
  Hvor er det fine billeder af spindelvæv med dråber!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også dejligt at gå ture, som I gør. :-)

   Slet
 2. Det er godt gået, at du får trænet. Vi har lavet gæsteværelset om til træningslokale, med måtte, jogabold og elastik om sofabenet, ikke særligt kønt, men hvis det ikke er fremme kommer vi ikke igang. Min mand træner hver dag og jeg træner GLAD 3-4 gange i ugen. Jeg håber, vi alle kan holde os igang i denne tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er imponerende, I har indrettet et træningslokale. Det betyder meget, at det er let at komme til, når man skal træne. Og godt, I er så flittige. Jeg har opdaget, at det at tage træningstøj på om morgenen, er det der skal til. Hvis jeg tager mit almindelige tøj på, får jeg ikke gjort mit program.

   Slet
 3. Hahaha, ja, den edderkop har da godt nok lige fået lavet sig en ordentlig lasso :-D
  Jeg håber den får fanget et eller andet i løkken ...
  Jeg er imponeret over din selvdisciplin til at få motion. Vi er desværre langtfra gode til at få rørt os nok, især her i vintertiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke lassoen holdt særlig længe :-) Efterhånden er motionen blevet en rutine, og jeg SKAL tage de træningstights på om morgenen.

   Slet
 4. Kom sand/grus i dine flasker, hvis de skal veje mere end de gør med vand. Evt. en blanding af vand og sand/grus.
  God fornøjelse og lidt misundelse pga. din rygrad.
  Mvh. Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kristine, det var en god ide med sand i flaskerne. Jeg har ikke tidligere haft rygrad, når det handlede om træning på egen hånd, men nu synes jeg, det ikke er så ringe :-)

   Slet
 5. Sejt du får hjemmetrænet.
  Min læge frarådede mig at møde ind i træningscenter, efter første nedlukning så nu kan jeg godt mærke ømhed, gener etc. når det kun er gang jeg får plads til. Så lidt peptalk/motivation til hjemmetræning var måske nødvendigt, Måske

  SvarSlet