tirsdag, januar 12, 2021

I 3. klasse.

 I dag har jeg været i 3. klasse. Nåe, det er måske overdrevet, men jeg har været tæt på.

Mattias har sovet hos mig, og i morges kl 7.40 ringede vækkeuret, for at vi kunne være klar til hjemmeskoling kl 8. Vi skulle have redt hår, være klædt på og have spist morgenmad.

Første fag var dansk. Mit yndlingsfag. Skolen bruger Teams som platform. 

Jeg var imponeret over, at det kan lade sig gøre. Læreren har kontakt til alle elever, som kan række hånden op, spørge og kommentere. Da alle opgaver var løst, hver enkelt havde 'afleveret' var der ca 10 min til fri læsning. Næste time var religion, der handlede om Hellig Tre Konger. Hvad den dag betød før i tiden, i dag og i andre lande. Så var der en dansktime igen. I det lange frikvarter løb Mattias hen til fodboldbanen og tilbage igen, og vi sluttede af med at kaste bold til hinanden. Næst efter var der matematik på skemaet. Mit værste fag. Mattias' bedste. Det glæder jeg mig over at se. Han er hurtig til at løse opgaverne. Sidste fag i dag var engelsk, men det missede vi. Opladeren var ikke kommet med hjem til mig. Læreren fik besked, og vi havde fri :-) 

Vi ville gå en Pokemón-tur. Vejret var klaret op, der var sol og blå himmel for første gang i lang tid. Men det var meget koldere, end vi forestillede os, da vi var inde. Det var ikke et problem, for vi havde varmt tøj på, men telefonen løb hurtig tør for strøm og powerbanken, der var med i lommen, kunne heller ikke levere strøm.
Men vi gik en dejlig tur alligevel. 


Hvad er det for noget med alle de hængelåse på Langebro, funderede vi over? Det røde hjerte med koden var det fineste. Men hvad hvis vi 'fandt' koden? 

Vi har en lillebitte Havn og en meget kort Langebro, og så er vi Danmarks Outdoor hovedstad -https://outdoor.silkeborg.dk/

Bare vi ikke bliver rendt overende af alle de gæster, der gerne vil bruge skovene og søerne.Da Mattias var blevet hentet af sin mor, var jeg godt træt. Jeg sov fra kl 16 til 18. Jeg er glad for jeg ikke er lærer. Respekt for dem. 

For fire, fem dage siden fik jeg et lille hold i ryggen. Jeg har ikke så godt kunnet sidde, men stå og gå. Det går bedre, og jeg er glad for, jeg kunne gå den tur sammen med Mattias. Men jeg har ikke kunnet lave mit træningsprogram. I morgen vil jeg udvælge de øvelser, jeg kan, og så tror jeg, formen kommer langsomt tilbage. Det er helt slut med at tage strømpebukser på! Så ingen kjole for tiden :-) Enhver, der har haft hold i ryggen, ved, hvor uendelig langt der er ned til fødderne.


6 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring med holdet i ryggen, Betty.
  Hvor er det hyggeligt, at du har været med til Mattias' hjemmeundervisning.
  Jeg har også været lidt med til Ballas danskundervisning i dag, hvor hun skulle oprette en blog. Det er spændende at se, at det kan lykkes at undervise en hel klasse på denne måde. Ja, godt man ikke er lærer ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame tak for god bedring. Hvor er det spændende, Bella er ved at oprette en blog. Du kan helt sikkert være til hjælp og inspiration, når det handler om blogging :-)

   Slet
 2. Du har virkelig nogle spændende dage med dine børnebørn, sjovt at prøve at være med til hjemmeundervisning. Jeg beundrer både forældre, lærere og børnene det skal navigere rundt i alt dette. Heldigt at du kan overtage en dag engang i mellem. God bedring med ryggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det er virkelig interessant og spændende med hjemmeundervisning. Men det er også krævende for både lærere og familier. Tak for god bedring.

   Slet
 3. Øv med ryggen, men godt, at du kan aflaste dine døtre, for de må have behov for det i disse tider. God bedring med den.
  Med hensyn til hængelåsene klipser jeg lige et citat ind fra Wikipedia. Jeg vidste det godt, men det er her skrevet bedre, end jeg selv havde kunnet :-)
  "En kærlighedslås er en hængelås, som er låst fast til en bro som et symbol på et elskende pars kærlighed. Typisk er de elskendes navne eller initialer indridset i låsen, og nøglen er smidt væk for at symbolisere evig kærlighed. Siden 2000'erne er der ophængt kærlighedslåse på et stigende antal steder verden over."

  SvarSlet
 4. Ellen, ja øv og tak for god bedring.
  Det er godt beskrevet om kærligheds-hængelåse på Wikipedia. Tak for link. Vi vidste godt, det handler om kærlighed :-)

  SvarSlet