torsdag, januar 22, 2009

Hos tandlægen.

Når jeg lægger mig i stolen hos tandlægen og kigger op i loftet, plejer jeg at kigge på et kort over byen. Så kan jeg finde min egen gade og andres, jeg kender og tænke på, hvordan jeg kan gå eller cykle derhen.
Da jeg var blevet kørt i stilling i dag, faldt mit blik på et sandt farvebombardement. Der var kommet et maleri op i stærke, smukke farver med finurlige, naive figurer.
Jeg blev helt glad af at kigge på det, men gæt om det er svært at holde munden åben, når den helst vil smile...... Min tandplejer, som jeg var rigtig glad for, var rejst. (som bibliotekaren forleden - som jeg også syntes var "min")
I stedet fik jeg en helt nyudklækket tandplejer. Hun havde bestået sin sidste eksamen for 3 dage siden. Hun blæste forsigtigt med den der luft-hvæser og undersøgte og rensede tænder med forsigtig, blid hånd; hentede tandlægen for at rådspørge ham, og han vejledte hende fint og venligt. Det var altsammen så hyggeligt og jeg smilede indvendig over billedet oppe i loftet, mens jeg tænkte tilbage på mine første patienter. Jeg var lidt nervøs over, om jeg tog for hårdt fat eller for lidt fat.
Hun skal nok blive mere sikker på hånden, den nyuddannede tandplejer.
Jeg fik forresten afklaret en uenighed, jeg plejer at have med yngste. Jeg mener, at dagens første tandbørstning skal foregå efter morgenmaden, så man går afsted med nybørstede tænder.
Yngste mener, tænderne skal børstes før morgenmaden.
Nyeste viden siger, at hvis tandbørstning er det første man foretager sig om morgenen, så børster man de belægninger væk, der har samlet sig om natten, og morgenmaden "sætter" sig ikke på rene tænder. Og i øvrigt er det nok at børste tænder grundigt 1 gang om dagen.
Sagde min nye tandplejer!
Jeg elsker at børste tænder, så jeg fortsætter med de 2 x om dagen.
Men jeg ved, hvem der godter sig. :-)


4 kommentarer:

 1. Hahahaha hvem havde troet jeg skulle få ret! Ikke engang mig selv :-)Men Jeg holder hårdt på at kaffen eller morgenmaden smager bedst med ren mund :-)

  SvarSlet
 2. Selv haha..... det er da sjovt!!
  Du kommer ikke til at høre mere om morgentandbørstning :-)

  SvarSlet
 3. Hæ, ja mon ikke hun vil huske at hive den frem med jævne mellemrum.

  Da jeg sidste år skulle berette om vores gøren og laden over for sundhedsplejersken havde jeg det rigtigt skidt med at fortælle at vi ofte ikke når at børste tænder om morgen fordi vi kommer til at snakke for længe om den bog vi læser i. Hun sagde præsis som du at det var ok så længe tænderne blev børstet virkeligt godt én gang om dagen.

  SvarSlet
 4. Marina, det er rigtig godt at vide det.

  SvarSlet