onsdag, marts 24, 2010

Bønneinspiration.

Søndag aften var temaet bønner og linser i Camilla Plums madprogram.
Jeg er en stor tilhænger af bønner, og jeg blev mindet om, at jeg har de smukke marmorbønner stående i mit køkkenskab. De er tyrkiske, siges der på posen. Jeg synes de er så flotte med de to farver, der bevares efter kogning. Dog med den forskel at den røde forandrer sig til den lidt brunlige.
For mig er det altafgørende, at linser og bønner ikke koger for længe. Der findes ikke noget værre end udkogte og melede bønner, men på poserne er der altid angivet for lang kogetid.
F. eks. står der 40-50 min. på marmorbønneposen. Jeg synes 35 min. er tilpas. På min kikærtepose står der 1½ time. Det er helt vildt. De får 25 min. hos mig.
Det betyder, jeg er i nærkontakt med gryden, for kogetiden kan også variere efter hvor længe bønnerne har stået i blød.
Min bønnesalat forleden bestod udover bønnerne af  finthakket løg, små broccolibuketter (overhældt med kogende vand i et par min.) saft af en halv citron, lidt edikke, en sjat god olie, salt og peber efter behag. Og et grønt drys, som lige nu er den nyindkøbte timian i potte.
Hvad er det for en ny ting, Blogger tilbyder??
Indsæt jump-skift.....?? Jeg har aktiveret den....
4 kommentarer:

 1. Så er vi i det mindste to medlemmer af bønneklubben :-) For omkring 10 år siden gik jeg næsten direkte fra at hade dem til at elske dem... man er lidt underlig ind imellem.

  Jeg har aldrig set marmorbønner før, men en tyrkisk grønthanden må være et godt bud... jeg må ud og lede, for de er smadderflotte.
  En salat af alle mulige blandede bønner + finthakket løg og en god dressing er en af favoritterne her i huset. Det er bare lidt omstændeligt at udbløde dem og koge dem hver for sig, men det er nødvendigt, hvis de ikke skal have den samme farve allesammen.

  SvarSlet
 2. Ellen, det er da hyggeligt, vi er to i bønneklubben ;-)
  Jeg tror egentlig ikke den er så stor, den klub.
  Marmorbønnerne har jeg kun set i en helsekostbutik i Odense.
  Blandede bønner i en salat er lækkert. Men det er nødvendigt at koge dem hver for sig.
  Og tidskrævende.

  SvarSlet
 3. Det lyder som om, du spiser godt og sundt, Betty! Jeg tror, det betyder utroligt meget for vores velvære - og det, du fortæller du spiste, var også noget jeg kunne have fundet på.
  Bloggers jump-skift siger mig slet ikke noget - jeg må spørge Monsieur ;-)

  SvarSlet
 4. Madame, de sunde spisevaner har jeg med mig fra barndom/ungdom.
  Nå, ved du ikke, hvad jump-skift er???
  Måske betyder den signatur ikke så meget?

  SvarSlet