søndag, oktober 13, 2013

Udtræks ...

Der spises knækbrød ved mormors udtræksbord i køkkenet.
Mon sådan nogle udtræksplader er forsvundet fra de moderne køkkener? Jeg ser dem ikke andre steder end i AABs lejligheder. Det er praktisk i et lille køkken.

8 kommentarer:

 1. Jeg tror, at de er stort set forsvundet. Men jeg husker en fra min farmors køkken. Det hus, de boede i, havde huset tyskere under krigen. Disse havde slukket cigaretter i udtrækspladen. Min bedstemor vendte bare pladen om, så vi brugte den anden side. Ingen grund til at smide væk i de tider. Det, der var sparet, var tjent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, interessante minder fra din farmors køkken. Dengang var der nøjsomhed til.

   Slet
 2. Vi fik nyt køkken i den ledighed hvor vi bord for et par år siden, der er ingen udtræksplade, men der er også plads til et bord, men jeg har aldrig set i nye køkkener

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det hænger nok også sammen med at køkkener er større nu om dage. Det er ikke nødvendigt med udtræksplade. Det hus, jeg bor i, er bygget i 1946. Køkkenet er selvfølgelig skiftet ud, men størrelsen er den samme.

   Slet
 3. De er sikkert helt forsvundet fra dagens køkkener, men de er da egentlig ret praktiske. Vi har en i køkkenet fra Sverige, men jeg ved ikke, hvor gammelt det er. Måske 20 år, er mit umiddelbare gæt, men jeg kan sagtens tage fejl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er praktisk med sådan et udtræksbord, som I har i Sverige. Måske er det ikke så anvendeligt, hvis køkkenet er stort nok til et spisebord? Men tager jo ikke plads fra noget andet ;-)

   Slet
 4. Åååhh, det minder mig om mange dejlige stunder i min mormors køkken - det er synd, hvis de er forsvundet, for det var virkelig en charme i sig selv. Og selv hvis man ikke har børn er det jo praktisk at have noget ekstra plads nogle gange.

  SvarSlet
 5. Nille, det er sjovt, du oplevede sådan et køkkenbord hos din mormor. Jeg sidder der tit med computeren en vinterformiddag, fordi det er østvendt og mere lyst.

  SvarSlet