torsdag, oktober 31, 2013

At være gæst ... at have gæster ...

I dag har budt på en dejlig frokost hos min genbo. Vi var seks kvinder, der lige fik vendt verdenssituationen og spist lækker mad.

I morgen kommer mine fem tidligere kolleger og spiser hos mig. Det gør vi på skift hos hinanden hver 3. måned. En af mine udfordringer, som hører alderen til, tror jeg, er at jeg ikke bare lige kan lave en middag, rydde op, dække bord og alt det man (jeg) gør, når der skal kommer gæster til middag, det kan jeg ikke mere gøre på en dag. Jeg bliver træt.
Nu, mens jeg skriver, opdager jeg, at det da ikke noget at klage over. Jeg har tid til at brede forberedelserne ud, så nu er suppen lavet, stroganoff'en godt på vej, men afkølet til imorgen, da champignon tilsættes (ristes på panden først) og så får det hele en halv time mere i gryden sammen.  I morgen er der så tilbehør og bordækning tilbage, sådan lidt lettere ting. Og sådan er der gode grunde til, der findes en pensionisttilværelse.
Ting tager længere tid.

4 kommentarer:

 1. Jeg hører tit mine veninder grine af deres mødre, som dækker bord dagen i forvejen, - og tænker mit. For jeg tror, det kommer til os alle....
  Jeg har også med alderen brug for god tid. Måske ikke fordi tingene tager længere tid at lave, men fordi der skal være pauser indlagt. Og så er det jo fint, at man med alderen også får den tid, når arbejdsmarkedet ikke længere skal passes. Det varer nu temmelig mange år endnu for mig.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har også sagt til mig selv engang "sådan vil jeg aldrig sige eller gøre", men må erkende at alderen medfører forskellige begrænsninger. Så hvis man bliver gammel nok, så kommer det til alle. Men det er svært at forstå. Jeg har ikke forstået det før nu, hvor jeg selv kan mærke det.
   Godt, det varer mange år for dig ;-)

   Slet
 2. Hvor er det hyggeligt, at I møde over lækker mad. Men jeg siger lige som dig, at ting tager længere tid nu. Heldigvis kan vi forberede os over et par dage, nu da vi ikke skal på job hver dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det er rigtig hyggeligt at spise sammen, og dejligt at have god tid til forberedelser.

   Slet