torsdag, januar 11, 2018

En meget hyggelig cafe og meget mere.

Et tidligt ærinde bragte mig til Viborg i går, og da der også var ventetid, var det oplagt at finde en cafe, der havde tidlig åbningstid.
I Viborg er der et meget charmerende sted, der hedder Søster Lagkage.

Her kan man allerede fra kl 07.30 nyde lækkert hjemmebagt brød fra en disk med et  righoldigt udvalg.
Der er også dekorative og fine kager, som ikke frister mig om morgenen, men de bliver lavet fra bunden og er uden tvivl god kvalitet.

Indretningen er til den feminine side med en masse pynt og kitsch, og gamle møbler med puder og tæpper fra en svunden tid.

Der forhandles produkter fra RICE, som også er med til at gøre det hele farverigt.I en vindueskarm lå et strikketøj lige klar til at gå i gang med :-)


Der var to unge mænd, der spiste morgenmad eller drak kaffe. Jeg kiggede ikke så nøje, men det var altså ikke udelukkende et pige-sted.


I dag begyndte vores kor igen efter juleferien.
Vi har en norsk korleder, og hun introducerede os til en sang på nynorsk. Hun havde overvejet, om vi bare skulle synge ordene sådan, som de faldt for os. Men heldigvis havde hun besluttet, at vi skulle lære at udtale ordene på nynorsk. Så vi gjorde os stor umage og udtalte efter hende.
Hvad hun syntes om vores anstrengelser, sagde hun ikke noget om. Uanset, om det lyder norsk eller dansk, så er det et meget dejligt digt af Einar Skjæraasen (1900 - 1966) "Danse mi vise, gråt min sang."
Hvorfor mon det hedder "mi vise" og så ikke mi sang men "min sang?"

Min tandlæge er på kursus i morgen.
Og hvorfor er jeg så godt orienteret om hans gøren og laden?
Jo, det er fordi, jeg rigtig gerne vil have en tid så hurtigt som muligt hos ham. En af mine kindtænder, som har en stor fyldning, er blevet meget følsom og øm. I 2009 fik jeg skiftet amalganfyldningen ud med et plastmateriale. Måske er der kommet en revne i den tynde skal, der er tilbage af tanden?
Det vil vise sig på mandag. Da har jeg heldigvis en tid.


6 kommentarer:

 1. Hvor det ser ud til at være en hyggelig café. En gang imellem er det så skønt at dumpe ind et nyt sted. Jeg tænker dog tit, at mange mennesker lægger mange penge sådanne steder, - det er blevet meget almindeligt at spise alle måltider "ude", og det koster da en del. Men skønt er det.
  Uha med din tand. Jeg fik lige lavet en kindtand før jul, og det er skrøbeligt i den "gamle" tænder med store fyldninger. Jeg håber, du finder en aftale med din tandlæge snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er uden tvivl blevet en bedre forretning at drive cafe og restaurant, end det har været tidligere. Forstået på den måde, at vi er blevet et folk, der går mere og mere ud.
   Jeg håber, din tand holder godt. I morgen skal jeg til tandlæge, og jeg hat stor tillid til ham, så jeg glæder mig.

   Slet
 2. Ser jeg ikke på FB nogle norske relationer, som sikkert kan svare på dit spærgsmål? Din korleder kan dog nok også :-)
  Øv med tanden! Der er ikke meget, der er værre end tandpine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, helt sikkert kan mine norske venner svare på spørgsmålet (hvis det var vigtigt for mig at spørge :-)) Jeg sad bare lige og funderede lidt, idet jeg skrev.
   Det er første gang, jeg har haft så ondt i en tand. Det er virkelig øv.

   Slet
 3. Så hyggeligt med sådan et cafébesøg. Jeg holder meget af når der hyggeligt, lidt "hjemligt".
  Krydser fingre for din tand får det bedre og ikke bliver noget med krone etc.
  Jeg mærker hvordan det rykker i mig, når du taler om kor. Har selv som barn og ung sunget i kor, desværre aldrig kommet i gang som voksen. Vil så gerne, dog er det skubbet lidt. Der er nogle andre projekter der skubber det i baggrunden.

  SvarSlet
 4. Karin, du finder nok et kor, når det er det rigtige tidspunkt for dig. For mig var det, da jeg sluttede på arbejdsmarkedet.
  Jeg håber også, jeg går glad fra min tandlæge i morgen. Det tror jeg næsten, jeg gør uanset hvad, for jeg har så ondt i tanden, at noget må gøres.

  SvarSlet