mandag, januar 15, 2018

Skånesuppe ...

Det var virkelig dejligt og betryggende at komme til tandlæge i dag.
Tanden har en revne, og tandlæge Steen vurderede, at han kunne bore den gamle fyldning ud og lægge en ny. At der er nok af den oprindelige tand. På sigt skal jeg måske have en krone på, men ikke endnu.
 Jeg gik hjem med en tand, der var blevet forseglet med et materiale, der beskytter den og håber, at situationen ikke ændrer sig inden i morgen. Jeg blev jo klar over, at sådan et lille brud, kunne bevirke, at et hjørne af tanden faldt af.

I eftermiddags, da jeg var ved at skylle en broccoli, fik jeg en ide. I stedet for at dele broccolien i små buketter og lægge dem i en plastikpose i køleskabet, hvorfra jeg så tager en håndfuld og lægger et minut i kogende vand, inden den bliver blandet med andre grønsager i en salat, så ville jeg lave en suppe.
En broccolisuppe, der kun består af broccoli kogt i lidt vand og og derefter blendet.

Jeg kom til at tænke på Shrek, der lå inde i legetøjskassen.

De matcher hinanden nogenlunde på farven :-)

På billedet her er suppen blevet lidt blegere. Det er fordi, den er tilsat et skvæt fløde.
Den er smagt til med fishsauce, salt og peber.

Jeg har kogt gulerødder og kartofler for at få noget fyld.
Perfekt skånekost. Og en velsmagende suppe, er det også.

Min datter spurgte mig, hvorfor jeg ikke havde fået en tid tidligere hos en af de andre tandlæger på klinikken.
Det er jo fordi, jeg er så glad for Steen og har stor tillid til ham. Men havde jeg haft uudholdelige smerter, så havde jeg selvfølgelig valgt en anden. Og sikkert fundet ud af, at der også er andre, der kan ordne mine tænder.
For sådan er det jo.

8 kommentarer:

 1. Det var en god idé med suppen.
  Og dejligt, at du får styr på din tand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, suppe er en rigtig god ide, når en tand er overfølsom. Suppen må ikke være for varm eller for kold. Lunken suppe - hvad jeg virkelig ville afvise under normale omstændigheder. :-)

   Slet
 2. Lækre farver og jeg bliver da glad af at se Shrek være med ved bordet :-)
  Og tak for inspirationen til at hente grene ind, det skal ske, når regnen stopper og det bliver lyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg er vild med at tage grene ind. Nu er det snart til til ribes, der blomstrer med røde klaser i forsommeren, men springer ud med hvide blomster, når grene tages ind nu.

   Slet
 3. En dejlig ide med suppen. Den kunne jeg godt finde på at lade mig inspirere af.
  Krydser fingre for du ikke skal til at vælge krone sådan her lige i nærmeste fremtid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det var sådan en let opskrift - kun broccoli. Jeg er sikker på, at løg ville forhøje velsmagen. Man kan jo altid eksperimentere. :-)

   Slet
 4. Lyder dejligt med suppe, og held og lykke med tanden. Og så lige en lille oplysning, jeg kommenterer ikke så ofte, men læser din blog hver dag. Flere af de andre blogs jeg plejer at læse stopper åbenbart med at blogge, det kan da måske have at gøre med at de ikke lige har mere de ønsker at dele, eller at vi er for få der kommenterer. Men altså jeg nyder at læse din blog, så jeg håber du fortsat vil skrive. Tak
  SvarSlet
  Svar
  1. Anni, tak for din kommentar. Det er hyggeligt at høre fra dig og vide, du læser med.
   Jeg har også lagt mærke til, at langt de fleste bloggere, jeg fulgte for 10 år siden, er holdt op. Der er nok mange forskellige grunde. Måske at alting har en tid? Og den tid er forbi for nogens vedkommende? Jeg har det sådan, at jeg slapper af med at skrive. Sommetider tænker jeg, at jeg er et sted i mit liv - min alder, hvor der ikke sker så meget, set udefra.(som kan interessere andre) Men for mig er det et rigtig godt liv. Jeg tror ikke, jeg skriver for at få kommentarer, men det er alligevel en inspiration, kan jeg mærke ud fra det, du skriver. Tak for det :-)

   Slet