lørdag, juni 16, 2018

Glimt fra Folkemødet.

Jeg havde ikke på forhånd forestillet mig, hvor spændende Folkemødet er, men det er virkelig spændende, interessant og sjovt.
Der er en meget hyggelig, afslappet stemning, selv om der er tusindvis af mennesker. Vi havde på forhånd udset os nogle debatter, vi gerne ville overvære om torsdagen. I nogle tilfælde havde hundredevis af andre samme interesse :-) og det lykkedes ikke at komme tæt nok på. Fx. Roald Als (satiretegner på Politiken), der viste sine tegninger af Søren Pind, som kommenterede dem. Jeg stod for langt væk, og solen skinnede ind på den storskærm, tegningerne blev vist på. Jeg var der et kvarter, og det var virkelig sjovt at høre på de to. Men min plads var for dårlig. Så er der utallige andre muligheder.
Den bedste, jeg oplevede.

Mette Bock, Rune Lykkeberg og Søren Pind i samtale om begrebet dannelse med Martin Krasnik som mediator.

De er virkelig mennesker med dannelse, i den forstand, at det betyder, vi tilegner os mere viden end den, vi selv har brug for i vores daglige liv. Og bruger den i fællesskab. Der hører mere med til Rune Lykkebergs definition. Jeg kan bare ikke gengive det helt.

Meget interessant foregik i Egmont Fondens telt.
Her fortæller Blachman og Rune Willerslev, hvordan det er at være ordblind. Og hvordan ordblinde har særlig krøllede hjerner, der kan føre til mange ting.
En 12 årig pige fortalte om sin skolegang med mange hjælpemidler og sin drøm om at blive læge og forfatter, hvad de to herrer støttede hende meget i.
En meget sjov debat om troværdighed.
Men ikke så troværdig, for meget andet end profession giver en person troværdighed.
Jordmødre ligger øverst efterfulgt af læger og sygeplejersker.
Politikere og journalister ligger lavest.

Hvad så med min venindes mand, i midten, der både er læge og politiker? Han smiler og balancerer godt i det felt.Der kunne berettes meget mere. Det har virkelig været inspirerende, og jeg kommer sikkert tilbage med mere, men nu skal jeg i gang med at forberede frikadeller, kartofler og brun sovs. Jeg kom hjem i går aftes, og i eftermiddag kommer Johanne og Christian her og skal blive til i morgen.
Jeg er blevet forkælet, som jeg siger, på mine venners luksuspensionat. Tak Kirsten og Thomas. Fire dage uden at skulle købe ind, planlægge mad, transport og underholdning osv. Det har været en luksus.

Min kuffert var dog ikke med i flyveren til Karup i går aftes. Det betyder ikke så meget for mig, og den bliver leveret engang i løbet af i dag. Det var værre for håndværkeren, som stod og skulle bruge sit værktøj. Vi var tre med missing kuffert.
7 kommentarer:

 1. Det var meget spændende at læse om dine oplevelser! Willerslev ville jeg gerne have oplevet. Men det var ærgerligt for jer tre, der ikke fik kufferterne med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det var virkelig spændende. Og Willerslev har altid spændende historier. Denne gang fra privatsfæren.
   Ja, øv med kufferter.

   Slet
 2. Hvor lyder det spændende, interessant og hyggeligt, det må jeg vist prøve engang. Sådan fire dages forkælelse er bare godt for krop og sjæl, så er der overskud til børnebørn og frikadeller.
  Ha en god weekend.

  SvarSlet
 3. Marianne, det var alle de ting, du nævner :-) Jeg kan varmt anbefale det, hvis I får mulighed for det. Min fordel var, at jeg stort set blev ført rundt af lokalkendte. Dog ikke mere, end vi på et tidspunkt var hver sit sted. Med mobiltlf. er dog dog nemt at mødes igen.
  Jeg havde været lidt betænkelig ved, om jeg kunne gå nok til at komme rundt. Jeg gik lidt mere end 10.000 skridt i torsdags, men når det er kombineret med de mange anledninger til at
  sidde, så går det. Eller så gik det. :-)
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 4. Okay - glem bare min kommentar fra det forrige indlæg, for jeg kan se, at du synes det har været virkelig interessant at opleve.
  Jeg har for ikke så længe siden med stor fornøjelse oplevet Eske Willerslev, og eftersom man hverken kan høre eller se forskel på de to, så må Rane have været lige så spændende at høre på :-)

  SvarSlet
 5. Ellen, meget, meget interessant :-)
  Mon tvillingebroderen også er ordblind? Der var ikke tale om ham. Jeg fik et virkelig positivt indtryk af Blachmann (hvad jeg ikke har fra tv)

  SvarSlet
 6. Det lyder SÅ spændende. Jeg følger med i tv, men der ser man jo slet ikke alle de spændende debatter og indslag, - der er det mest top-politikere, der optræder på mere eller mindre slap line. Det kunne ellers være interessant at se noget andet.

  SvarSlet