lørdag, juni 30, 2018

Riverboat og barnebarns-pasning.

Riverboat Jazzfestival er i fuld gang.

Jeg var i godt selskab i går aftes, hvor vi ventede i kø for at komme ind til Gunhild Carling koncert

Hun deltog første gang tilbage i 1990erne i Silkeborg som 15 årig sammen med sin familie, bl.a. far og mor.
Nu er hun voksen på 42 år og har sin egen familie. Hendes 11 årige søn optræder/synger sammen med adskillige andre familiemedlemmer. Hendes mor er stadig med på banjo.


Gunhild selv synger, danser og spiller på flere instrumenter.
Lille Viggo fremførte I Did It My Way på overbevisende og charmerende måde.

Det ser ud som om, de har en fest på scenen. Og det smitter ud i hele lokalet, så stemningen var i top.

Efter koncerten gik vi en lille tur i byen og nød sommeraftenen og de mange mennesker, der besøger byen.Det flotte vejr fortsatte i dag.

Jeg kommer forbi Musikhuset, når jeg går ned til byen. Trapperne ned til vandet indbyder til at slå sig ned.
I dag kom stedet rigtig til sin ret.


På den anden side af vejen ligger Havnen, som vi, ubeskedent, kalder det område, der er udgangspunkt for sejlture med Hjejlebådene.

Under Riverboat lægger mange private både til inde i havnen, og siddende på bådene kan folk nyde musikken i havneteltet.
Der bliver trængsel, når kano- og kajakfolket også vil være med.

Jeg var på vej ned til Torvet til en frokostaftale. Hyggeligt og dejligt.

Men lige så spændende det er at være en del af aktiviteterne, lige så dejligt er det at komme hjem igen. Til fred og ro :-)

I ugen der er gået, har Chr. været hos mig et par dage. Han har haft ondt i ørerne. Især om natten. Han havde også haft lidt feber. Efter et lægebesøg, var aftalen, at hvis det ikke var væk efter en uge, så skulle han have penicillin. Heldigvis var det tilsyneladende væk i går.
I løbet af dagene havde han det for det meste godt.

Fx vaskede han min cykel, mens jeg hængte tøj på tørresnoren.
Han var også med hos tandlægen, da jeg var til tandrensning og eftersyn.

Og hos frisøren da jeg blev klippet. Der blev budt på Garfield-film, så tiden gik hurtigt.

Jeg kan ikke huske, hvornår det begyndte at blive en fast rutine, at vi bagte pandekager på mine hentedage.
Sådan har det i hvert fald været rigtig længe. Jeg kan så ikke overtales til pandekagebagning, hvis det ikke er en hentedag.

Men torsdag var hentedag, selv om det også var en sygedag, og vi bagte pandekager. Han elsker at få flødeskum i pandekager, men det kan jo ikke gå hver uge, så aftalen er, at der er lidt flødeskum den sidste torsdag i en måned.

Ugen er gået på travleste og bedste vis. Jeg havde frokostgæster en dag. Og før koncerten i går, havde jeg lavet tapas. Det var for tidligt at spise middag, og det er hyggeligt at nippe til forskelligt. Jeg havde lavet ovnbagte peberfrugt, olivenpesto, humus, ørredmousse, tre forskellige slags pølse og tre slags ost med honningristede nødder og rabarberkompot. Det er dejligt at lave mad, der ikke skal være klar og varmt på samme tid.

8 kommentarer:

 1. Du bor et skønt sted med mange begivenheder, og du og dine børnebørn forstår også at gøre hverdagen til særlige begivenheder. Og nu får jeg lyst til pandekager :-)

  SvarSlet
 2. Lene, :-) pandekager smitter.
  Hverdage er der flest af, så dem nyder jeg.

  SvarSlet
 3. Hvor var Christian heldig, at han var hos dig, så I har kunnet hygge jer sammen.
  Din oplevelser på Riverboat Jazzfestival lyder så spændende! Det ville jeg gerne have oplevet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det er også rigtig spændende dage, når der er Riverboat her hvert år.

   Slet
 4. Hvor er du altså god til at nyde og finde på gode oplevelser. Og dejligt, at du forkæler dine børnebørn, mest med opmærksomhed, men også med andet. Og at du husker, at der er grænser. Det er så fint, at de lærer, at man ikke bare kan få flødeskum hele tiden, - heller ikke i overført betydning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, nej der kan ikke være flødeskum hver dag :-) Så meget desto mere nyder vi det, når der er anledning til flødeskum - ikke mindst også i overført betydning :-)

   Slet
 5. Jeg har flere minder fra Riverboat og har fulgt med på sidelinjen i år. Det er så hyggeligt, både at vælge et arrangement ud fra det store spillerkatalog, eller finde en plads, hvor der er frilufts arrangement helt gratis.
  Jeg er jazz elsker.
  Åh, hvor er det øv med det ørepine. Dejligt med pandekager, det er lykken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det lyder hyggeligt, at du også har minder fra Riverboat. I år har vejret vist sig fra sin bedste side. De seneste to - tre år har der været flere betalingskoncerter. Således også Carling-koncerten.
   Jeg håber ikke, det griber om sig, for det er så hyggeligt at droppe ind og ud af de forskellige spillesteder. Men det er selvfølgelig for at optimere økonomien.

   Slet