søndag, juni 03, 2018

Tørke i haven.

Jeg har tre bregner, der står et skyggefuldt sted.
Det er ikke sådan, at solen aldrig kommer der, men kun tre-fire timer om formiddagen.
Alligevel trives de tydeligvis ikke.
De er begyndt at vælte.
Min gamle vandslange når ikke derhen, så jeg besluttede i morges, at jeg ville købe en ny. Sådan én med en blød og krøllet slange. Den er meget nemmere at håndtere end den gamle stive.
Så nu skal bregnerne have vand.

Det var en meget fredelig oplevelse at være i Kvickly en tidlig søndag formiddag. Der var ikke ret mange mennesker. Jeg lagde især mærke til tre unge mødre med små børn. De to havde et barn hver. Den tredje havde to drenge i den alder, da de kan styre rundt med børneindkøbsvognene. Fælles for dem alle var, at der var livlig aktivitet og snak, men på en afdæmpet måde. Bortset fra en af drengene, der . på et tidspunkt lå skrigende på gulvet og ville have noget med, de ikke skulle købe. Jeg var imponeret over den mor, der kunne hjælpe ham ud af raseriet og situationen ved at aflede ham uden at hæve stemmen. Senere så jeg ham, glad rullende afsted med sin vogn.
Jeg har monteret min nye haveslange og har også 'prøvekørt' den. Den fungerer.

Bonderosen er sprunget ud. Der er kun tre blomster på planten, men den er også meget gammel.
Jeg tog den med fra min mors have. Dengang havde den mange og kraftige blomster.

Det er 17 år siden. Den stod sammen med mange andre, som sikkert havde stået der meget længe, for min mor boede der i 55 år.
Men det er hyggeligt at have sådan en blomst fra mit barndomshjem.Fra min terrasse i går aftes så solnedgangen sådan ud.
Der er huse og træer, der spærrer udsigten, men alligevel får jeg fornøjelse af de flotte farver på himmelen.

I aften er der overskyet og kun 20 grader. Jeg savner allerede varmen.
Man kan hurtigt blive forvænt :-)

Nu vil jeg gå ud og vande de planter, der hænger mest.
Plænen får lov til at være gul og vissen. Den skal nok rette sig senere, når vi forhåbentlig får regnvejr.

8 kommentarer:

 1. Der skal godt nok meget vand til for tiden. Jeg vander en hel time hver tredje aften, men plænen får også her lov til at blive gul, for den skal, som du siger, nok komme sig igen. Det er der meget andet, der ikke gør, så det får det vand, det skal bruge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, er hver tredje aften nok? Ja, det har du sikkert erfaret. Og en her time kan jo også give vand helt ned i jorden.

   Slet
 2. Bare jeg havde en vandslange. Men jeg har kun tre vandhaner, - en på første sal, en i køkkenet (modsat haven) og en i kælderen, hvor der kun er varmt vand i (vaskemaskinen bruger det kolde...). Så jeg slæber vandkander gennem stuen ud i haven.
  Jeg er vågnet op til overskyet og blæsende vejr. Men de lover vist sol i løbet af dagen. Det er ikke til at forestille sig, at sommeren skulle slutte nu, vel?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, åh hvor besværligt for dig at slæbe vand på den måde. Jeg frøs faktisk i morges og måtte have lange ærmer på en kort stund. Men solen brager varme ned igen og blæsten er taget af. Jeg kan ikke forestille mig, at sommeren skulle blive anderledes end den seneste måned.

   Slet
 3. Det lyder dejligt, at du har en plante fra din mors have! Og sikke en god idé, at du nu giver bregnerne vand med den nye haveslange. Jeg vander indtil videre bare planterne og blomsterne, som jeg er særligt øm om: Roser, hortensia, sommerfuglebusk og alle mine sommerblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, jeg værner også om de planter fra min mors have. Nogle vintergækker, to bonderoser og en fjerbusk. Jeg gør som du. De planter jeg holder mest af, får vand.

   Slet
 4. Jeg er glad for lidt køligere temperaturer og gad godt noget vand, så vi ikke alle skulle vande. Men jeg kunne godt bruge en haveslange, jeg løber med vandkande som Eva :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg gad også godt noget vand. I dag synes jeg, temperaturen har været fin, men det afhænger jo af, hvordan man har det med varme. Jeg finder skygge :-)
   En haveslange er en god hjælp :-)

   Slet