søndag, juni 17, 2018

Søndag ...

Mine, i går, frikadellespisende børnebørn blev afleveret i formiddags.
De skulle sove hos mig natten til i dag og havde ønsket sig frikadeller, kartofler og brun sovs. Det fik vi. Ingen problemer i den menu.
Det var straks mere problematisk, at Chr. vågnede kl 05. Det lykkedes at strække stå-op-tiden til 05.30. Men så måtte vi også i gang med dagen med havregrød.
Grunden til, det var svært for mig at vågne så tidligt, var, at jeg ikke kunne lægge en bog fra mig i går aftes.
Jeg er i gang med Bo Østerlunds interview-bog Modne Kvinder - Samtaler om livets patina.
24 kvinder fortæller om livet efter de 50.
Da jeg netop har oplevet Mette Bock på scenen på Folkemødet, havde jeg lyst til at læse hendes historie, som er en af de længste i bogen. Et meget bevægende livsforløb.
Jeg kunne heller ikke falde i søvn bagefter og sov i det hele taget lidt uroligt. Sådan er det med to små børn i mit soveværelse.
Så da børnene var afleveret, tog jeg mig en meget lang lur.

I eftermiddags var der en friluftskoncert i Indelukket med Prinsens Musikkorps. De havde Rasmus Bjerg med som solist.

Da jeg så filmen om John Mogensen
 for et par måneder siden med Rasmus Bjerg i hovedrollen, blev jeg fan :-) Så jeg ville ikke gå glip af anledningen til at se og høre ham.

Det var egentlig lidt koldt at sidde i skyggen på det tidspunkt, men jeg var heldig at komme lige til Your Are Always On My Mind og en John Mogensen-sang, jeg ikke kendte. Jeg gik glip af resten, fordi jeg frøs. Men jeg nåede at konstatere, at han stadig bærer på de 15 kg. han tog på for at fylde filmrollen ud. Måske med vilje fordi han har planlagt en John Mogensen-turne i 2019.
Indelukket er et perfekt sted til arrangementer om sommeren.

Der var også mange mennesker i dag.

På trods af formiddagslur er jeg stadig træt og har planer om at gå tidligt i seng.

4 kommentarer:

 1. Uhm, frikadeller med brun sovs er også en favorit her.
  Jeg er i gang med Modne kvinder som lydbog. Hører den ind imellem andre bøger, hvis jeg trænger til lidt variation. Og tankevækkende er det jo, at alle har en historie. Man tænker sjældent på politikere eller skuespillere som nogle, der har en privat "kuffert" og som har haft en barndom med mere eller mindre tunge oplevelser eller sygdom. Det er en god bog.
  I øjeblikket vågner jeg hver dag klokken 4! Om det er fuglene eller lyset ved jeg ikke, men dét er godt nok tidligt. Så jeg napper også en lur, når jeg kan.

  SvarSlet
 2. Eva, de gamle retter går nok ikke 'af mode' :-)
  Jeg synes også, at Modne Kvinder er en god bog. Og alle mennesker - kendte som ukendte - har en historie. Men kendte menneskers historie og refleksioner er især interessante. Eller nogen almindelige mennesker, jeg kender. Men måske mest af alt: historien skal fortælles på en god måde. Levende sprog.
  Du får da virkelig dagens begyndelse med dig. Det er midt nat, du vågner :-) Selvfølgelig skal du have en lur.

  SvarSlet
 3. Alle har en historie, ja, og mange er gode. Jeg holder af samme årsag meget af at læse biografier, så flere i forkortet udgave i Modne Kvinder lyder som en bog, der skal investeres i fra min side.
  Hvad gør en skuespiller dog ikke for sit fag ... 15 kilo! Når man tænker på, hvor let det er at tage på, og hvor svært det er at tabe dem igen ...

  SvarSlet
 4. Ellen, jeg kan kun anbefale Modne Kvinder.
  Jeg synes, det er for meget, når en skuespiller vil 'ofre' sin egen krop for en rolle. Jeg har hørt ham i et interview fortælle, at han ville ligne John Mogensen så meget som muligt i krop, gestik og stemme. Det betyder 15 ekstra kg og et forhøjet blodtryk. (De, skuespillerne, skal ikke gøre det for min skyld)

  SvarSlet