søndag, februar 17, 2019

Hjemme igen med feriefotos.

Da jeg skrev mit indlæg om al den plastikaffald, der var skyllet op på stranden efter stormen for en lille uges tid siden, havde jeg ikke lagt mærke til Thisted kommunes initiativ:
En kasse med instruktion og opfordring til at samle affald op og lægge det i kassen.
Den lille sorte boks på venstre side indeholder plastikposer (ja, det kan ikke undgås) Men så vi behøver ikke at have poser med selv.
Det vil vi sikkert huske næste gang.



Det var en meget yndet beskæftigelse at samle sten på stranden. At finde de sten, der var bedst egnet til at male på.








I onsdags resulterede blæsten ikke bare i store bølger men også skumsprøjt langt op på stranden.

Ude i klitterne blandt marehalm vokser forskellige slags mos i grønne nuancer. Men også denne her lille fine, grå med røde "blomster."

Blomster er måske for meget sagt. De var overraskende med den røde farve mellem alle de grå og beige marehalm.







I min have er der knald på den gule farve. Erantis står og lyser med åbne ansigter mod solen. I dag har der været 10 graders varme.
Jeg er spændt på, om det er sådan vinteren skal være i år. Sidste år var der is på Almind sø fra d. 25. februar og næsten hele marts måned. Det kan nås endnu ...
Billedet er fra 26. februar 2018.


5 kommentarer:

  1. Det er dejlige feriebilleder. Sikke en god idé med en affaldskasse, - bare strandgæsterne så bruger den, men mon ikke de fleste vil det.
    Jeg nyder, at der ikke ligger sne og er glat. Det gør det så meget nemmere at færdes. Men lidt forkert er det jo.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jeg kunne se i kassen, at der lå adskillige poser med affald. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor længe det har ligget? Hvor meget 'omsætning', der er.
      Ja, det er dejligt at kunne færdes uden sne og is under fødder og bildæk :-)

      Slet
  2. Hvor er det dog en god idé af Thisted kommune at have en kasse med instruktion og opfordring til at samle affald op og lægge det i kassen. Jeg læste i går, at firmaet Melton fra Vejen laver regntøj til børn af plastikflasker, der er hevet op af havet. For at lave en regnjakke til en tre-årig skal der bruges 27 opsamlede plastikflasker fra havet.

    SvarSlet
  3. Gitte, det er dog en fantastisk ide, Melton har fået. Regntøj til børn af plastikflasker. Der kommer nok flere og flere af den slags genbrugsidé'er.

    SvarSlet
  4. Godt initiativ!
    Jeg husker den lille røde mosart fra Sverige - jeg var også ret betaget af den fine røde og meget lysende farve.

    SvarSlet