torsdag, februar 07, 2019

Vinterbelysning eller julepynt?

I går gav jeg havregrødschipsene en tur mere i ovnen, og de blev sprøde og lækre. Jeg skal helt sikkert lave en ny portion med kardemomme og fint hakkede mandler, og så smøre grøden mere tyndt ud på bagepapiret.

Det er mere end 14 dage siden, jeg tog de nøgne grene fra ribesbusken ind.
De er sprunget ud for flere dage siden, og de holder længe. Jeg bliver aldrig træt af, at de så tydeligt viser med den hvide farve, at det er lys og lange dage, der skal til, for at de skal vise den flotte røde farve. Det sker ude i haven i april.

I går hjalp Christian med at tage stjerneguirlanderne ned fra de tre vinduer i stuen. Jeg har gået og sagt, at det ikke er julepynt. Det er vinterbelysning. Men jeg synes alligevel de har noget med jul at gøre, så de måtte jo ned. Nu er dagene også blevet lysere, og når jeg står op mellem syv og otte om morgenen, nærmest otte. er der ingen grund til stjernelys i vinduerne.
Jeg savnede dem med det samme og glæder mig til de skal op igen. Det bliver i november, når dagene bliver korte og mere og mere mørke.
Foreløbig glæder jeg mig over vintergækker og erantis. De blå scilla er også begyndt at titte frem.

3 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt at se dine blomstrende grene. Jeg vil også tage nogle grene ind fra ribesbuskene - vi trænger til lidt forår nu.

  SvarSlet
 2. Hver årstid, sin charme. Ja, man savner den dejlige julebelysning, men det går jo alligevel hurtigt med det rigtige dagslys. Og forår, der titter frem alle steder er så skønt.
  God idé med de havregrødschips.
  Det er sjovt med de hvide ribes-blomster, - jeg har aldrig tænkt på, at de først fik farve i haven senere.

  SvarSlet
 3. Det er vinterbelysning! Men okay ... stjerner ... det er nok mest julelys. Vi har også lige taget vores lys ned, for fagslyset er nemlig ved at vende dejligt tilbage. Vi er da vist også halvvejs mod jævndøgn, er vi ikke?

  SvarSlet