torsdag, maj 09, 2019

Det er slet ikke så svært ...

Det er slet ikke så svært eller usædvanligt, som jeg troede, at få en kastanje til at spire og gro. Min kusines mand fortalte, at de har to kastanjetræer i haven, som udviklede sig ved, at han lagde kastanjer i jorden.
Da jeg hentede Chr i mandags snakkede vi om. at vi skulle kigge under de store kastanjetræer for at se, om der voksede små træer.

Og det gjorde der virkelig. Der var flere små træer. Kastanjen lå i jordoverfladen. Vi tog et par stykker med hjem, og de er plantet i potter nu, så må vi se, hvad der sker.
Den, vi lagde i jorden i efteråret, har uden tvivl ligget for dybt.
Efter vi havde kigget på den for nogle dage siden, lagde vi den ned  igen, men jeg har mine tvivl om, at de hvide spirer kommer op.
Da vi kom hjem til mig, lå der sådan en lille død unge lige nedenfor trappen. Lang hale og lange bagben. Var det en mus? Vores afdelings formand kom forbi lige i det samme, og han var ikke i tvivl. Det var en rotte. Fordelen ved at bo til leje i sådan en situation, er, at nogen tager sig af det med skadedyrsbekæmpelse. Chr, syntes, det var spændende at samle det lille kræ op med hånden inde i plastikposen.

6 kommentarer:

 1. Gys, gys, - det med rotter er vist ved at være et uoverskueligt problem mange steder. Vi ser jævnligt en rotte løbe over græsplænerne her i mit område, og kommunen bliver kontaktet. Men det er ikke lige til at komme om ved.

  Det er et hyggeligt projekt I har med kastanjen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har også indtryk af, at rotter ikke er til at komme af med.
   Ja, det er hyggeligt med kastanjeplanten.

   Slet
 2. Pyha rotter. Nogle fortalte mig engang så er der ikke mus.
  Bekæmpes rotter stadig med sådan nogle små røde piller, kaldet rottegift eller? Mine erindringer om rotter ligger nemlig mindst 22 år tilbage.

  Spændende med projekt kastanjer/kastanjetræer..

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg ved ikke, hvad der bruges til rottebekæmpelse. Det er der andre, der tager sig af :-)

   Slet
 3. Til Karin: vi har både rotter og mus. De kan sagtens leve sammen, så at sige.
  Rotter er bare SÅ ulækre, men de overvintrer desværre i stort antal her i de milde vintre.
  Ved vores hus i Sverige voksede der en tæt klynge kastanjetræer - vi gættede på, at et barn havde tømt sine lommer engang, for der var ingen andre kastanjetræer inden for adskillige kilometer. De var helt nye, da huset blev købt i 1996 og var vel omkring 12 m, da vi solgte huset sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, de rotter!
   Det var interessant med kastanjetræerne ved huset i Sverige. Jeg vidste ikke, de vokser sig store så hurtigt.

   Slet