onsdag, maj 08, 2019

Forårstegn - trods kulde.

Inspireret af billeder i et boligblad fandt jeg syltetøjsglas frem i stedet for vaser til tulipanerne.
Jeg elsker at tage tulipaner ind fra haven. De holder sig godt, og jeg synes, genbrugsglas gør sig godt som vaser.

Jeg havde besøg af min bror og svigerinde og kusinefamilien, der bor i Vendsyssel i går. Vi spiste middagsmad i stedet for frokost (som vi alle er vokset op med) Jeg havde puttet en masse persille i en stor kylling og stegt den i stegegryden. Det giver grundlag for en lækker sovs, som min kusine stod for, og min bror skar kyllingen ud. For mig er det rigtig forårsmad med agurkesalat til.
Foråret blev også understreget med de første rabarber, der var blevet forvandlet til en kompot, som blev spist med sukker/smørristet rasp og flødeskum.
Det var en dejlig eftermiddag. Vi fik hygget, snakket og gået tur. Mellem bygerne. Det var faktisk så koldt, at vi havde huer på og savnede vanterne.
Nu er der sommeråbningstid på Silkeborg Bad igen, og jeg har haft min første vagt i dag. Det har været rigtig hyggeligt.
I parken er konservatoren i gang med at reparere Århuspigen. Hun står ude hele året, men er pakket godt og grundigt ind i vinterhalvåret. Alligevel er der i årenes løb kommet nogle skader, der nu bliver taget hånd om.
Egentlig hedder figuren Vågnende Kvinde og er skabt af Kai Nielsen. Den blev placeret foran Aarhus stadion i 1921. Der er siden lavet flere afstøbninger af den, og det er en af dem, der står i skulpturparken.

4 kommentarer:

 1. Det må vist være på det sidste med tulipaner nu, ikke, - men hyggeligt med de forskellige "vaser".
  Grydestegt kylling er smagen af barndom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har flere slags tulipaner, og der er nogle, der er på det højeste nu, så jeg tror, jeg har glæde af dem adskillige dage endnu.
   Ja til grydestegt kylling :-)

   Slet
 2. Det er så hyggeligt med disse "vaser" - Har selv benyttet glas fra købte rødbeder etc.
  Så lækker en "Mormor" menu, og det ledte så lige tanken hen på mormorsalat, den har jeg som regel med til Gammeldags kylling. Åh, tænderne løber i vand, rabarberkompot med den helt rigtige rasp ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det er en mormor-ret :-) Når du skriver mormorsalat, så tænker jeg på den med dressing af fløde, citron og sukker over de grønne blade. Den vil jeg lave en anden gang.

   Slet