fredag, december 20, 2019

Juleglæder.


I morges ved 8 tiden strømmede der nisser ind i kirken. Det var de første seks klasser fra Christians skole. De to 0. klasser var Luciaklædte og sang om Lucia, men med en anden tekst og melodi end den traditionelle. De øvrige klasser sang hver en sang og en salme, og det gjorde de virkeligt godt sammen med skolens musiklærere.
Applausen ville næsten ingen ende tage.
Der var også tre fællessange.
 Alle bænke var fyldt op med børn, bortset fra de to bageste i sideskibene, som var for forældre og bedsteforældre. Der var kun plads til to voksne fra hver familie. Jeg stod sammen med min datter oppe ved orglet, og derfra havde vi den bedste udsigt.
Susanne præst fortalte om Atlas fra den græske mytologi og kædede det fint sammen med Gud, der blev født som menneske. Det var spændende.
Mens børnene gik hen til skolen, gik vi ind på cafe Drewsen og fik en kaffe, inden min datter gik på arbejde.
I går morges var der Silkeborg synger morgensang kl 9 i Kedelhuset. Det er sådan et hyggeligt arrangement med Steffen Juul, der kæder det hele sammen og spiller saxofon, mens Marianne Hougaard akkompagnerer på klaver.
I årstidens anledning var der lavet et sanghæfte med 11 julesange. De fleste kendte, men hver gang skal vi lære en ny.
Det er så populært, at der ikke er plads til alle. Der må være 300 i lokalet, så det handler om at være der i god tid.
Fra 16-18 var vagterne på Silkeborg Bad inviteret til den traditionelle årlige julekomsammen. Der blev igen sunget julesange, og der blev drukket gløgg og kaffe og spist æbleskiver. Og delt julegaver ud. Det var en hyggelig og julet dag i går.
I morgen aften skal jeg til Aarhus til julekoncert med Sissel Kyrkebø. Det er fødselsdagsgaven fra mine piger. Jeg glæder mig, og jeg bliver hentet. Det er så dejligt at være fri for at tænke på parkering.

6 kommentarer:

 1. Du har i sandhed været til mange juleglæder i denne tid. Og den største er dog at du kan følge dine børn og børnebørn og være aktiv del i deres liv.
  Rigtig god koncert, det bliver en skøn oplevelse. Jeg har hørt Sissel to gange, hun synger fantastisk og fremstår så ærlig og ligefrem på scenen.

  SvarSlet
 2. Lene, jeg er så glad for, jeg kan deltage i mine børn og børnebørns liv. Det er ingen selvfølge, så det skønner jeg på.
  Det glæder mig, du har oplevet Sissel på scenen. Jeg har hende på cd, og jeg synes hun har den smukkeste stemme.

  SvarSlet
 3. Hvor har du haft mange dejlige og hyggelige før jule oplevelser, det er så dejligt for dig. Billedet med børnene i kirken med nissehuer, det er da bare så godt, sikke en glæde at følge børnebørnene så tæt.
  Håber du havde en godt koncert.

  SvarSlet
 4. Marianne, det er interessant, som vaner og traditioner ændrer sig. For mange/nogle år siden ville nissehuer og applaus have været utænkeligt i folkekirken. Ja, det er en glæde at følge børnene.
  Koncerten med Sissel Kyrkebø var meget fin og stemningsfuld. Dog langt fra den cd "Jul med Sissel", der er mange år gammel. Hendes stemme er dybere, hun er 50 og med en imponerende dybde i sin tale og optræden.

  SvarSlet
 5. Glædelig jul, Betty. Så mange hyggelige oplevelser du har. En julekoncert med Sissel Kyrkebø ville stå højt på min ønskeliste, hvis jeg boede nærmere.

  SvarSlet
 6. Tak i lige måde til dig, Madame. Julen er næsten forbi. Jeg håber, det har været nogle gode dage for dig.

  SvarSlet