lørdag, juni 06, 2020

Utroligt, hvad et billede kan udløse ...

Da jeg skulle hente Christian i onsdags, var sfo-gruppen nede på Oddebroen. Børnene var i gang med at fange fisk ved at kaste store net ud.
Det var rigtig spændende og svært at løsrive sig fra. Jeg gik der en halv times tid og kiggede og fotograferede bl.a. det nye højhus, Papirtårnet.
Der har været meget polemik om det hus. Mange har luftet deres utilfredshed. De synes, Silkeborg skal være en grøn by uden højhusbyggeri. Sådan har jeg det ikke. Jeg synes, bygningen er pæn. Den er grov i sit udtryk, men det passer godt til områdets historie. Det var her Papirfabrikken lå.

Jeg er medlem af gruppen "Det sker i Silkeborg" og tænkte, at det var et velegnet billede til den gruppe. Teksten til billedet lød i sin enkelhed sådan: "Silkeborg 'skyline' set fra Oddebroen."
Der er indtil nu kommet 196 kommentarer! Og 199 har reageret med notifikationer!
Det handler ikke om mig eller kvaliteten af mit billede. De allerfleste (jeg har vist ikke læst alle) handler om, hvor grimt det tårn er, og hvor malplaceret det er. Andre handler om, hvor pænt og godt det er. Sproget er mere eller mindre elegant - mest mindre!
Jeg er overrasket over, der ligger så mange følelser på spring, når sådan et billede dukker op i gruppen.
Udsigten til Papirtårnet hjemme fra min vej er helt anderledes. Billedet er fra 1. dec 2019, da solen var ved at stå op.

Jeg lægger ikke billeder eller tekst op på facebook eller bloggen, der kan virke polemiske. Jeg har selvfølgelig en mening. Jeg har altid tænkt, at meningsudvekslinger på de sociale medier er helt uden nuancer. Al samtale/meningsudveksling bliver fordrejet og ender i råb og skrig.
Min nye erfaring med det helt neutrale billede, bestyrker min tro på, at det ikke er her, der skal luftes holdninger. Ærgerligt nok.

4 kommentarer:

 1. Du har så ganske ret mht. meningsudveksling på de sociale medier - og meget godt beskrevet, når du siger "råb og skrig", for det er desværre det, det meget hurtigt bliver til.
  Vi så Papirtårnet i dag og synes det så fint ud, selv om det bogstavelig talt stod helt alene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, så hyggeligt I var i nærheden af Papirtårnet. Forhåbentlig blev I ikke våde.

   Slet
 2. Jeg følger Ellen og dine tanker mht. meningsudvekslinger på de sociale medier.
  Det er "råb og skrig" - "Sort - Hvid" - "Enten - eller" Der findes meget sjældent et "både - og" altså et nuanceret svar, pyha, så bliver "råb og skrig" så voldsomme, at krystalglassene knuses.
  Jeg har kun set dine billeder og holder mig derfor neutral om Papirtårnet, Jeg vil gerne se det i virkeligheden. Og kom så i tanke om jeg ikke kan fremkalde hvordan det så ud tidligere, altså da Papirfabrikken lå der. Så jeg har valgt ikke at blande mig.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Karin, der var parkeringsplads før, så det er ikke fordi noget værdifuldt er revet ned. Men det er et nybrud i byggestil. Og der er så forskellig mening om, hvordan sådan noget skal se ud.

  SvarSlet