søndag, juni 28, 2020

Hjælp - ny version af bloggerplatformen!

Google har annonceret, at blogspot.com overgår til en ny platform i slutningen af juni. Der er allerede adgang til den nye, og jeg har også prøvet at lave et blogindlæg. Det gik fint nok.
Det, der bekymrer mig, er, at jeg ikke kan finde mit mangeårige arkiv. Eller hvad kaldes de mere end 2449! indlæg, (åh, så mange) jeg har skrevet siden 2008? Jeg kalder det arkiv. Nu ligger det i højre side med et årstal fra 2008 til 2020. Hvis jeg går ind under fx 2010 for at se, hvad der skete, da jeg var i Rom, så klikker jeg på 2010, og så kommer rækken af måneder frem, og jeg klikker på maj, som så vidt jeg lige husker var Rom-måneden. Her kan jeg se alle indlæg fra maj og hurtig se, om det var den rigtige måned. Ellers kan jeg ubesværet gå til en anden måned i 2010. Eller måske var det i virkeligheden 2014? Under alle omstændigheder, så er det rimelig let at finde frem på den måde. At jeg måske ikke har været helt præcis med etiketter er en anden sag. 
Men hvordan finder jeg frem til de gamle blogindlæg???? Jeg har været inde på 'Hjælp og feedback', men det fungerer ikke for mig.
Og hvorfor så den nye grænseflade, som den kaldes på dansk? Det er for at gøre det lettere "to use on mobile devices. The new design makes it easy to manage your blog on-the-go."

Jeg skal nok få det lært :-) Det er bare så let at fortsætte i det gamle spor. Nu er min hjerne jo vant til det spor.
Men arkivet er meget, meget vigtigt for mig. Til støtte for min hukommelse: Hvor har jeg været? Hvem var jeg sammen med? Hvor meget er børnebørnene vokset? Og opskrifter. Og haven. Og meget mere ...
Fra en hyggelig fredag aften hos Ingrid og Kristian. Deres kat fulgte med på en lille aftentur.

I torsdag var Johanne og jeg alene en tur ude ved Den Kunstige Sø. Jeg hentede hende kl 14 i børnehaven. Det var smeltende varmt og helt perfekt at være ved og i vandet. Der var flere mennesker, end jeg har oplevet før, og da vi gik hjem ved 16 tiden strømmede folk dertil hen ad skovstien. Er der så mange nye tilflyttere til Silkeborg, spørger vi os selv? Der bliver ganske vist bygget en masse boliger.
Fra en kommune-tilsået skråning. Hvide kornblomster er altså ikke så pæne som de blå.

6 kommentarer:

 1. Når du leder efter dine egne indlæg, søger du ikke i søgefeltet på selve bloggen oppe til venstre?
  Det gør jeg, når jeg skal finde et indlæg, som jeg ikke kan huske, hvornår jeg skrev.
  Sikke nogle smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke været opmærksom på det søgefelt :-) Tak for det.

   Slet
 2. Madames ide er god - jeg tænkte det samme, for sådan bruger jeg også min blog - altså som opslagsværk til at understøtte en sommetider vaklende hukommelse.
  Jeg kender ikke Blogspot, men i Wordpress er det med arkiverne måned for måned en widget, man kan sætte ind, så det kunne måske være det du skal gøre i din opsætning?
  Og jo: rigtige kornblomster skal være blå. Punktum :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, god ide fra Madame. Jeg har prøvet. Nu skal jeg bare vænne mig til det. Tilvænning tager lidt tid :-)
   Skal have kigget på opsætningen, som du skriver.

   Slet
 3. Betty, jeg har prøvet den nye flade. Når jeg klikker på vis blog, så har jeg stadig alle indlæg ude til højre. Til gengæld kan jeg ikke finde hvor jeg kan skrive nye indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er et rødt kryds nederst til højre på skærmen. Det giver adgang til at skrive nyt indlæg. På min skærm er det nederst til højre. Måske et andet sted på din? Men rødt kryds :-)

   Slet