tirsdag, oktober 15, 2013

What?? En hvid æggeblomme ...

Jeg kogte to æg til frokost i dag. Hårdkogte. Fra bakken med økologiske æg fra coop.
Det ene æg så helt normalt ud. Det andet havde en hvid æggeblomme. Eller for ikke at overdrive, så var den i hvert fald cremefarvet?
Hvordan kan det gå til? Jeg har aldrig set sådan en bleg æggeblomme før.
Den ser heller ikke delikat ud.
Men det hænger selvfølgelig sammen med, vi  forventer, at en æggeblomme har en kraftig gul grænsende til orange farve.
Jeg har spist den halve, og den smager som et hårdkogt æg plejer at smage.
Jeg har bare ikke lyst til at spise resten. Og det er da noget pjat. Bare på grund af farven ...

6 kommentarer:

  1. Hmmmmm lyder lidt mystisk! Kan godt forstå det ikke helt gled ned ;-) Har lige undersøgt det nærmere og det er simpelthen pga. foderet. Ofte tilsætter man f.eks gurkemeje eller farvestoffer som sunset yellow til foderet for at blommerne bliver gule. Efter den opdagelse er det ikke så skidt at æggeblommerne er hvide. Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tina, skønt at du har undersøgt fænomenet. ;-) Måske kan vi forvente at se flere blege æggeblommer, for det er lidt mærkeligt, at det kun er en enkelt.

      Slet
  2. Selvfølgelig er det noget pjat, men jeg ville helt sikkert også have studset lidt over den bleghed. Jeg gættede også på noget med foderet - der må have været en afløser på, der har glemt at give hønsene et eller andet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha Ellen, jeg kan godt lide den med afløseren, der har glemt noget. Jeg forventer bare, at der ikke findes sådan et albino-æg mellem de økologiske. Whatever ...

      Slet
  3. Det er mangel på pigment fra hønen og ikke noget med foderet. Sjældent fænomen, men det sker dog af og til http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=31841.msg283971#msg283971

    SvarSlet
  4. Finn, tusind tak for din forklaring med linkhenvisning. Det er spændende at høre om sådan et sjældent fænomen. Tak fordi du deler din viden.

    SvarSlet