fredag, november 30, 2018

Alting har en tid ...

Eller: Alting har en ende, som Michael Bondesens bog hedder.

Således også vinduesudskiftningen hos mig.
For to dage siden, blev de sidste tre vinduer fuget. Jeg fandt aldrig rigtig ud af håndværkernes arbejdsplan, men der var også forskellige ting, der fik den til at skride. Fx. at grej gik i stykker. At huset her er så gammelt (1948) og skævt, så der skal måles og tilpasses ved hvert vindue. At et sygt barn skal hentes i skolen. At to håndværkere for længst er lovet væk til et andet projekt på en bestemt dag. At en beboer her på vejen leger "politi" og sender bud efter parkeringsvagten, som kommer og måler ud og bestemmer, at der ikke må parkeres, hvor det er mest praktisk. Vi ved godt, hvordan reglerne er, men kunne man ikke se stort på det, mens der bliver arbejdet?
Da jeg kom hjem i går, havde min nabo været i gang med at feje og skrubbe 'sin' del af trappen. Jeg måtte smile for mig selv. Vi har aldrig snakket om at dele fejning af trappen ved indgangsdøren, men selvfølgelig har jeg og min overbo ansvaret for den ene halvdel :-)
Det er ikke sne, men savsmuld, der ligger på 'min' side. Jeg får vist ikke tid i dag. Om lidt skal jeg til juleklip i Mattias' skole. (jeg kunne selvfølgelig feje i stedet for at sidde her og skrive) :-(

Jeg ser ikke så godt mere og skal have nye briller. Det er et svært valg, men jeg er vidst moden til at få briller med en indramning i stedet for de mere usynlige, jeg har brugt i mange år. Det mener også de, der kigger oftest på mig.

8 kommentarer:

 1. Hvor er dejligt for dig, at dine vinduer endelig er blevet færdige. Jeg bliver så træt, når folk udnævner sig selv til lokalpoliti, det er uanset om det er trafik, parkering, trappevask eller, hvad det nu er. Hvorfor kan vi ikke bare hjælpe hinanden i stedet for.
  Det er spændende med dine nye briller, jeg har lige bestilt, jeg synes det er svært.
  Håber I får en hyggelig juleklippe dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det er så dejligt, at håndværkeren ikke skal ind til mig i tide og utide. Jeg synes også, vi skal hjælpe hinanden. Måske nogle kører for meget på frihjul, men det er kun en enkelt :-)
   Ja, nye briller er spændende. God fornøjelse med dine.

   Slet
 2. De er bare SÅ irriterende, den slags overemsige personager. Øv. Og du er sikkert meget flinkere end mig og siger ikke noget til dem, hvilket jeg nemt kunne komme til - og så er det (gode?) naboskab røget sig en tur. Men måske er det også ligemeget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi bor så tæt, så jeg synes, det er vigtigt ikke at skabe polemik. Hvis to beboere er på kant med hinanden, så bliver det snart sådan, som i skolegården: Nogle holder med den ene, andre holder med den anden. Jeg gider ikke sådan noget fnidder. Jeg sidder ikke lårene af de naboer, jeg ikke deler opfattelse med, og det kan sagtens undgås og alligevel være på hilsefod.

   Slet
 3. Spændende naboer. Både ham der måler op og den der fejer sin tydelige halvdel. Jeg kan godt lide, at du skriver blog og dermed ikke har tid.
  Det kan være svært at finde briller. God fornøjelse med det.
  Og så må du nyde, at dine vinduer er færdige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke godt, jeg skriver blog og ikke har tid til at feje :-) Iøvrigt opdagede jeg, at min fejekost var forsvundet fra terrassen. Håndværkerne har nok låst den inde sammen med deres værktøj, da de ryddede op i fredags. Sådan kan man blive lidt arbejdsløs :-)

   Slet
 4. Det er altid dejligt at skifte briller, få den styrke der hjælper til i hverdagen. Jeg er meget glad for skiftet til de mere indrammede.
  Det er ikke altid let for håndværkerne med alle disse udfordringer.

  SvarSlet