onsdag, maj 12, 2021

Med visir og mundbind.

 På min vagt på Silkeborg Bad i går fandt jeg for alvor ud af, hvad det betyder at gå med mundbind og visir i flere timer. Jeg skiftede imellem de to værnemidler. Indtil i går havde jeg kun brugt bundbind, når jeg var i butikker, og der opholder jeg mig ikke i timevis, så det har ikke været noget problem. Meeeen, hvor er det anstrengende. Det mest overraskende var at visiret, som er lavet af et let materiale, ret hurtigt kom til at føles som et trykkende bånd omkring hovedet. Det skyldes selvfølgelig, at jeg ikke er vant til det. Jeg ved, at mennesket har stor tilpasningsevne. Men alligevel. Jeg har DYB respekt for de personer og faggrupper, der skal bære værnemidler i hele deres arbejdstid. Der burde være et løntillæg til dem. 

På Badet er der i øjeblikket en udstilling af vævede værker. De fleste billedtæpper er meget store. De er flotte. På afstand kan det ligne et maleri. Hvert 3. år vises ARTAPESTRY, der i år består af 43 vævninger af høj kvalitet udført af 40 europæiske vævere og to gæstevævere fra USA. Udstillingen har hængt der under nedlukningen, og først fra 6. maj blev der adgang for publikum. Desværre skal der gøres klar til en ny udstilling sidst i maj, så væverierne kan ikke få forlænget deres plads på væggene.
Da jeg fik fri, gik jeg en lille tur i skoven og ned til Arnakkekilden. Skoven virker så sart og lysegrøn. Jeg hørte latter og glade stemmer, men kunne ikke se nogen på stien. Da jeg løftede blikket, fik jeg øje på nogle unge mennesker, der sad på kanten af en bunker. (øverst til venstre) Der er mange bunkere i skoven som en rest og et minde fra dengang Silkeborg Bad var tyskernes hovedkvarter fra 1943-45. 
Arnakkekilden.
Vandet har både sommer og vinter en temperatur på 7 grader.




4 kommentarer:

  1. Ja, de stakkels mennesker, der skal gå med mundbind eller visir hele dagen.
    Hvor er det smukt at se det vævede billede, du har fotograferet.
    Vi må nyde den lysegrønne skov nu - det var kun få uger, så er den allere mørkere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, der er så mange smukke vævede billeder i den udstilling. Ja, vi nyder det lysegrønne for tiden :-)

      Slet
  2. Næh man vænner sig ikke til visiret. Jeg har mange kolleger som fik drønende hovedpine. Nu har vi nogle brillelignende stel, som visiret sættes på, det er bedre. Heldigvis må vaccinerede nøjes med mundbind ved kontakt med patienter, før skulle vi have begge dele på, når vi var tættere på patienten end to meter.
    Du giver mig lyst til at turen skal gå til Silkeborg bad og opved det og omgivelserne. Måske skal det være mål for motorcykelturen, når vi tager den "ud af stalden" :-)

    SvarSlet
  3. Tænk, at I skulle gå med både visir og mundbind. I har virkelig været seje og udholdende.
    Jeg så en masse motorcykler ved Hjejlekiosken for nogle dage siden. Jeg tror, en klub starter sæsonen med en tur dertil. Ja, I må tage en tur hertil :-)

    SvarSlet